Infofinanciar > Lumea la zi > Federația Rusă este pregătită de un război de lungă durată. Moscova și-a făcut „provizii” pentru cel puțin doi ani
Lumea la zi

Federația Rusă este pregătită de un război de lungă durată. Moscova și-a făcut „provizii” pentru cel puțin doi ani

razboi-ucraina, sursa foto hotnews
FOTO: GOTNEWS.RO

Federația Rusă nu duce lipsă de resurse pentru a menține Operațiunea Specială de Eliberare la același ritm, cel puțin pentru următorii doi ani. Informația a fost lansată de serviciul de informații militare lituaniene, Eligijus Paulavicius.

„Cât timp va putea Rusia să poarte războiul va depinde şi de sprijinul faţă de armata rusă al unor state precum Iran, Coreea de Nord. Dar dacă priviţi la ce are Rusia astăzi, adică rezerve strategice, echipamente, muniţii, armament, ea îl poate duce la intensitatea actuală doi ani”, a precizat în fața jurnaliștilor, oficialul din Lituania.

Rusia este pregătită de o confruntare militară de lungă durată

Serviciile secrete din Lituania precizează că sistemele sale informatice au fost vizate de atacurile hackerilor care au legături cu Beijing și Moscova. Tot serviciile secrete adaugă faptul că Rusia va face tot ce este necesar pentru a-și prioritiza eforturile în așa fel încât să-și reconstruiască capacitatea militară din zona baltică, zona în care se află și Lituania.

Lituanieni sunt de părere că Rusia, pe zi ce trece, își consolidează statutul de stat autoritar fapte ce-i permite președintelui Vladimir Putin să-și consolideze autoritatea. Raportul serviciilor secrete lituaniene arată că Rusia operează ”lanțuri întregi de intermedieri” pentru a achiziționa tehnologii occidentale pentru îndeplinirea scopurilor militare.

Cât timp va putea Rusia să ducă războiul va depinde, de asemenea, de sprijinul militar primit din partea unor state precum Iran, Coreea de Nord. Dar dacă ne uităm la ceea ce are Rusia în prezent, cum ar fi rezerva strategică, echipamente, muniție, armament îl poate duce la intensitatea actuală timp de doi ani”, a declarat oficialul lituanian.

Rusia își consolidează statutul de stat autoritar

Rusia este pregătită pentru un război de lungă durată în Ucraina, de aceea este crucial să continue să ofere Ucrainei asistență militară și financiară pentru a o ajuta să treacă iarna și să își restabilească infrastructura civilă, potrivit ministrului leton de externe Edgar Rinkevici, citat de Delfi.

Rusia speră în „oboseala” țărilor occidentale, de aceea acestea nu trebuie să se „relaxeze” în ceea ce privește acordarea de asistență Ucrainei, a mai spus Rinkevici. Rinkevici a adăugat că unitatea Occidentului în ceea ce privește ajutorul acordat Ucrainei este suficient de puternică, dar deciziile sale ar trebui să fie puse în aplicare mai rapid, deoarece livrările de arme sunt adesea mai lente decât schimbările de pe linia frontului.

El crede că afirmațiile nedovedite potrivit cărora Ucraina poate folosi „o bombă murdară” făcute de ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, pot fi o pregătire a Rusiei pentru provocări sau o încercare de a distrage atenția de la atacurile rusești asupra infrastructurii civile din Ucraina, potrivit jpost.com.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.