Infofinanciar > Lumea la zi > Familiile din Rusia primesc noi finanțări de la stat! Singura condiție este să nu divorțeze
Lumea la zi

Familiile din Rusia primesc noi finanțări de la stat! Singura condiție este să nu divorțeze

divorț rusia sursa foto doc.ro
Sursa foto: doc.ro

Camera inferioară a parlamentului rus pregătește un nou proiect de lege care prevede ca o dată la cinci ani, fiecare membru al cuplului să primească o finanțare de 20.000 de ruble, adică 450 de euro în total.  

Singura condiție pentru a primii această sumă de bani este ca aceștia să fie căsătoriți pentru cel puțin 20 de ani. 

Prin această finanțare, statul rus dorește să sprijine familia 

Potrivit lui Iaroslav Nilov, vicepreședintelui grupului parlamentar liberal-democrat, acest proiect de lege este necesar pentru „sprijinirea insituției familiei”. 

„Dacă oamenii sunt căsătoriți de mai mult de 20 de ani, haideţi să le plătim câte 20 mii fiecărui soţ excluzând coeficienţii regionali. Şi să facem aceasta la fiecare 5 ani. În plus, regiunile vor avea dreptul să stabilească suplimentar măsuri de sprijin social”, a menţionat deputatul. 

Deputatul Iaroslav Nilov este, de asemenea, se numără printre membrii partidului cu ajutorul cărora a fost inițiat acest proiect. 

Astfel, conform vicepreședintelui Nilov, grupul parlamentar liberal-democrat dorește să dedice acest nou proiect fondatorului partidului, adică controversatului Vladimir Jirinovslki „a cărui primă şi singură căsnicie a durat multe decenii”. 

Vladimir Jirinovslki, fostul membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a murit în luna aprilie a anului precedent, la vârsta de 75 de ani, după ce s-a îmbolnăvit de Covid 19. 

Serviciul de presă al LDPR, proiectul de lege a fost planificat pentru a fi trimis la guvern pentru examinare înainte de sfârșitul actualei sesiuni de primăvara a Dumei de Stat. 

Rata divorțurilor este critică pentru poporul rus 

Acest nou proiect de lege vine ca o rezolvare a creșterii numărului de divorțuri înregistrat în Federația Rusă. Astfel, în țara condusă de Vladimir Putin, rata divorțului a ajuns în anul 2022 la 4,1 puncte procentuale la 1.000 de persoane, fiind prima pe listă din punct de vedere al numărului de divorțuri din întreaga lume. 

Rata de divorț a scăzut ușor însă, față de anii precedenți, când ajunsese să atingă nivelul de 5 puncte procentuale la mia de persoane, potrivit Digi24.

În Rusia, există doar două tipuri de divorțuri în acest moment, judiciare și administrative, iar spre deosebire de restul țărilor din lume, procesul legal de solicitare a unui divorț este mult mai ieftin. 

Motivele pentru divorț sunt alcoolismul, situațiile de viață sub-standard și dificultățile financiare. Alți factori care trebuie adăugați aici sunt sărăcia, trăirea în case înghesuite, incapacitatea de compromis și infidelitatea. În plus, procentul persoanelor care susțin cauza căsătoriei a scăzut, de asemenea, la 10% în anul 2013. Instabilitatea în creșterea familiei, violența domestică, adulterul, uciderea fiecăruia dintre soți sau sinuciderea soțului sunt, de asemenea, unii dintre ceilalți factori. 

Proiectul privind stoparea fenomenului a trecut deja de Duma de Stat și va fi trimis spre guvern pentru examinare și eventuale modificări, până la finalul actualului exercițiu legislativ din sesiunea de primăvară, conform agențiilor de presă rusești.