Lumea la zi

Facebook și Instagram impun noi restricții! Acestea vizează în mod direct tinerii utilizatori

Facebook și Instagram impun noi restricții! Acestea vizează în mod direct tinerii utilizatori
sursa foto: Mint

Din februarie, agenții de publicitate nu vor mai putea vedea sexul tinerilor utilizatori sau tipul de postări cu care au interacționat aceștia. Facebook și Instagram vor înăspri restricțiile privind datele disponibile firmelor pentru a direcționa reclamele către utilizatorii adolescenți, a anunțat compania mamă a platformelor de social media, Meta. Acest lucru nu va afecta în niciun fel experiența utilizatorilor adulți în cele două aplicații deținute de Meta.

Sexul și postările utilizatorilor minori vor fi ascunse

Începând din februarie, agenții de publicitate Facebook sau Instagram nu vor mai putea vedea sexul unui utilizator sau tipul de postări cu care acesta a interacționat, ca modalitate de a direcționa reclame personalizate către acesta. Conform restricțiilor îmbunătățite, doar vârsta și locația unui utilizator vor fi folosite pentru a le arăta reclame, a declarat Meta.

De asemenea, firma de socializare a confirmat că în martie vor fi introduse noi controale care vor permite adolescenților să intre în setările din ambele aplicații (Facebook și Instagram) și să aleagă să „vadă mai puțin” din anumite tipuri de reclame pe are nu vor sa le mai apără pe feed.

Mulți activiști care militează pentru siguranța online spun că platformele de social media trebuie să facă mai mult pentru a controla tipurile de publicitate afișate utilizatorilor mai tineri, afirmând că reclamele nepotrivite pot provoca la fel de mult rău ca și conținutul ofensator sau abuziv postat de alte persoane.

Mai multe reguli pentru protejarea tinerilor pe platformele online

Meta a adăugat anterior restricții care îi împiedică pe agenții de publicitate să adreseze reclame adolescenților pe baza intereselor și activităților acestora, iar compania a declarat că ultimele actualizări au venit ca răspuns la cercetările efectuate în acest sens, la feedback-ul direct al experților și la reglementările globale.

„Ca parte a eforturilor noastre continue de a menține aplicațiile noastre adecvate vârstei pentru adolescenți, aducem noi modificări la experiențele lor publicitare”, a declarat Meta într-o postare pe un blog.

„Recunoaștem că adolescenții nu sunt neapărat la fel de bine pregătiți ca adulții pentru a lua decizii cu privire la modul în care datele lor online sunt folosite pentru publicitate, în special atunci când vine vorba de a le arăta produse disponibile pentru cumpărare”, au susținut cei de la Meta, justificându-și alegerile cu privire la noile reguli implementate.

„Din acest motiv, restricționăm și mai mult opțiunile pe care le au agenții de publicitate pentru a se adresa adolescenților, precum și informațiile pe care le folosim pentru a le arăta reclame adolescenților.”, a încheiat Meta, citată de The Guardian.