Infofinanciar > Info > F-35, cel mai performant avion din lume a aterizat la București. Aeronava va intra în dotarea Armatei Române
Info

F-35, cel mai performant avion din lume a aterizat la București. Aeronava va intra în dotarea Armatei Române

F-35
sursa foto: arhiva companiei

Cel mai performant avion de luptă multirol din lume, F-35, a aterizat pentru prima dată în România. Această aterizare marchează un moment important în cadrul procesului de achiziție și modernizare a tehnicilor militare ale armatei române.

Avionul F-35 a fost prezentat publicului român în cadrul unei expoziții de tehnică militară desfășurate în București. Acest eveniment a fost marcat și de semnarea unui acord strategic. Mai precis, o companie americană se angajează să producă drone de uz militar și civil în Brașov.

Deși procesul de înzestrare cu avioane F-35 va începe oficial abia în 2030, România se pregătește să integreze 32 de astfel de avioane în sistemul său inteligent de apărare, care va asigura acoperirea teritoriului național.

Valoarea contractului de achiziție depășește 6,5 miliarde de euro, reflectând angajamentul ferm al României de a-și consolida și moderniza capacitățile militare în fața amenințărilor actuale și viitoare, scrie ProTV.