Info

EXCLUSIV! Viorica Dăncilă despre activitatea Guvernului Ciucă: „Nu i-aș da notă de trecere”

Viorica Dăncilă Sursa foto Podcast EVZ Play
Viorica Dăncilă, Sursa foto: Podcast EVZ Play

Viorica Dăncilă a fost prezentă în podcastul EVZ Play. Acesta a fost moderat de jurnalistul Ionuț Cristache. Fostul prim-ministru al României a ținut să vorbească despre modul de guvernare al lui Nicolae Ciucă.

 Se pare că Viorica Dăncilă nu prea apreciază ceea ce face domnul Ciucă.

„Foarte greu de spus. Vedem foarte multe promisiuni, vedem foarte multe expresii de genul „vom face, vom analiza”. Românii vor să audă am făcut acest lucru, am luat această decizie. Vedem un scandal permanent care nu este normal. Vedem că cei doi lideri ai coaliției chiar dacă spun că se înțeleg, opiniile lor sunt exprimate în spațiul public, nu există o abordare comună și pe urmă să ieși cu o decizie în numele Guvernului, vedem un președinte al PSD-ului care comunică de parcă ar fi premierul României cu o lipsă de respect totală. Și eu am condus o coaliție, dar nu s-a întâmplat așa ceva.  Chiar dacă aveam anumite divergențe, chiar dacă aveam anumite aspecte care nu întruneau acordul ambelor părți, discutăm și pe urmă ieșeam cu o poziție comună. Acum oamenii ce să mai înțeleagă? Promisiuni, iluzii, nicio măsură luată care să ajute populația sau să ajute economia,  promisiuni făcute pe bani pe care nu îi au și îmi asum cele spuse, lipsă de predictibilitate. Efectiv oamenii au ajuns la capătul suportabilității. E greu să tragi o concluzie. Pe mine ceea ce mă uimește este în prima parte că trebuie să îi căutăm cu acul. Sunt foarte  mulți experți în români”, a spus aceasta.

„Nu i-aș da notă de trecere”

Se pare că Dăncilă nu dă notă de trecere activității Guvernului Ciucă.

„Nu i-aș da notă de trecere. În momentul în care ai prăbușit economia României în care faci împrumuturi în numele poporului român la dobânzi extraordinar de mari, cele mai mari din Europa, în momentul în care primele 9 luni ai făcut împrumut astfel încât ai îndatorat fiecare român  cu șase mii de lei în momentul în care nu iei nicio măsură economică. Ei vin acum și spun că o să dăm și o să facem. Economia se prăbușește. Nu vedem nicio ramură economică care să dea speranțe poporului român. Nivelul de trai a scăzut în România, clasa de mijloc tinde să meargă spre sărăcie, deci nu pot să spun câteva măsuri. Credeți-mă că sunt indulgentă, pentru că am fost premier și nu este ușor, dar nu văd câteva măsuri care  să ajute România și poporul român. Eu nu spun că este nevoie de măsuri de stânga sau de dreapta. În acest moment avem nevoie de măsuri de dreapta ca să putem lua măsuri de stânga. În primul rând ar trebui să susținem economia, să susținem mediul privat pentru că acesta este motorul economiei și pe urmă să venim cu măsuri de stânga pentru că trebuie să acordăm o atenție deosebită nivelului de trai. Să știți că eu nu mi-am propus să atac o persoană”, a declarat Viorica Dăncilă.