Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Robert Turcescu, la Podcastul Hai România: „Avem un rețetar existențial impus”
Esential

EXCLUSIV! Robert Turcescu, la Podcastul Hai România: „Avem un rețetar existențial impus”

Podcast Hai România Robert Turcescu, Bogdan Comaroni, Octavian Hoandră
sursa foto: captură video

Un podcast Hai România recent, moderat de jurnalistul Robert Turcescu, în compania jurnaliștilor Bogdan Comaroni și Octavian Hoandră, a vorbit despre viitorul lumii, în contextul Forumului Mondial de la Davos din Elveția de zilele trecute. La întâlnirea liderilor mondiali a vorbit și CEO-ul Pfizer care a explicat că nimeni n-a învățat nimic din pandemie și că lumea nu e pregătită pentru viitoarea criză sanitară care va veni cu siguranță.

Întâlnirea de la Davos, considerată o reuniune a unui adevărat guvern mondial

Pe de altă parte, un alt lider de opinie al planetei, miliardarul Elon Musk, a criticat Forumul Economic Mondial de la Davos (WEF), despre care a spus că devine din ce în ce mai mult ca un guvern mondial neales, pe care lumea nu și-l dorește.

„Forumul Economic Mondial devine din ce în ce mai mult un guvern mondial neales, pe care oamenii nu l-au cerut niciodată și pe care nu-l doresc”, a scris miliardarul pe Twitter.

Postarea sa este un răspuns la un filmuleț în care apare controversatul Klaus Schwab, fondatorul și președintele WEF, discutând despre modul în care se poate avea încredere în noul „Global Collaboration Village” al WEF din Metaverse. Asta în contextul în care încrederea în instituțiile politice la nivel mondial este la cel mai scăzut nivel din totdeauna.

„Avem un rețetar existențial impus”, a observat jurnalistul Robert Turcescu în preambulul podcastului său dedicat Forumului de la Davos.

„Pe inteligența umană nu mai pune nimeni accentul”

Jurnalistul Bogdan Comaroni a remarcat că cea mai vizibilă direcție trădată de granzii de la Davos este propaganda în favoarea inteligenței artificiale, prin insistența cu care ni se induce ideea superiorității roboților și Metaversului.

„Pe inteligența umană nu mai pune nimeni accentul”, a remarcat gazda podcastului.

„Nimeni nu vrea să arate prostia artificială. E deja implementată și deja funcționează”, a completat invitatul său.

Potrivit jurnalistului de investigații, strategii de la Davos pregătesc intens terenul pentru ca până în anul 2030 fiecare cetățean al planetei să consume numai 16 kilograme de carne tot anul. Până în 2050 carnea, laptele și ouăle ar putea dispărea cu totul, avertizează Comaroni.

Mai mult, până în anul 2050, 95% din populația planetei trebuie să trăiască în orașe inteligente care implementează conceptul de 15 minutes city, a completat redactorul-șef al Ziuanews. Aceste orașe vor fi practic niște închisori hiper-tehnologizate.

Comaroni: „Marile trusturi sunt cumpărate de elita globalistă”

Invitatul în podcastul lui Turcescu a mai observat că succesul de care se bucură aceste doctrine în rândul cetățenilor planetei este ușor de explicat. Influența acestora este facilitată de dispariția gândirii critice, la care contribuie din plin presa cumpărată, alături și dominația ONG-urilor. „Liderii cetățenilor nu mai există. Sunt activiști de carton, iar frica e indusă”, a remarcat Bogdan Comaroni.

„Presa a trecut de la a patra putere la prima putere. Presa a fost arestată. Marile trusturi, ziare sunt cumpărate de elita globalistă”, a completat jurnalistul în studioul HAI România.

„S-a creat o masă de ideologi care nu au făcut altceva decât să justifice că o anumită categorie de oameni trebuie să stăpânească”, a remarcat la rândul său din Cluj jurnalistul Tavi Hoandră pe marginea reuniunii mai marilor planetei de la Davos.