Infofinanciar > Esential > Exclusiv! Mihai Tudose invitat la podcastul Hai România: ”Pensiile militare n-au nici o treaba cu cele speciale”
Esential

Exclusiv! Mihai Tudose invitat la podcastul Hai România: ”Pensiile militare n-au nici o treaba cu cele speciale”

EVZCAPITAL
FOTO: EVZCAPITAL

Invitatul de astăzi al jurnalistului Ionuț Cristache, gazda podcastului Hai România l-a avut astăzi ca invitat pe europarlamentarul Mihai Tudose. Într-o atmosferă extrem de protocolară Cristache și invitatul său au luat la ”puricat” temele care se perindă în ultima perioadă în spațiul public. Au fost atinse subiecte de o importanță vitală pentru viitorul României.

Reforma pensiilor speciale este una din temele asupra cărora interlocutorii podcastului ”Hai România” si-au focusat atenția. Din păcate, România riscă să piardă o finanțare importantă din cadrul Programului Național pentru Reziliență și Redresare în cazul în care guvernanții nu găsesc o soluție pentru a le alinia jaloanelor din PNRR.

Mihai Tudose despre PNRR: ”A fost un program extraordinar de prost”

Echipa ministerială care și-a pus semnătura asupra Programului de Redresare și Reziliență (PNRR) a intrat în atenția fostului ministru Mihai Tudose, acesta a subliniat faptul că  ”A fost un program extraordinar de prost făcut de colegii de guvernare care erau reprezentați de alți băieți care au fost trimiși acasă, erau Cîțu și cu Ghinea care au făcut praf tot. Nu prea e cel mai bun program chiar deloc.

A fost semnat de Guvernul României. Partenerii noștri europeni au semnat cu România nu cu persoana fizică. Actuala echipă ministerială trebuie să corecteze erorile făcute de guvernarea anterioară.

Comisia Europeană spune exact ce am făcut, au fost alți băieți care au scris in numele României.  Ei au plecat acasă și noi trebuie sa convingem Bruxelles-ul acum. Eu cred ca va trebui să reușim că altfel nu se poate. Deocamdată asta este un jalon pe a treia scrisoare de plată, mai avem termen până în mai”, a explicat Mihai Tudose.

Referitor la situația pensiilor militare, Tudose îi acuză din nou pe cei din Uniunea Salvați România, despre care afirmă că măsurile pe care vor să le implementeze va afecta cadrele militare, singura categorie de personal care este instruită să acționeze în caz de război. Situația este cu atât mai gravă cu cât la granițele țării noastre se derulează un conflict armat.

Pensiile militare nu sunt pensii speciale

”Pensiile militare n-au nici o treaba cu cele speciale. Băieții deștepți de la USR, au găsit de cuviință sa amestece și pensiile militarilor în această chestiune și suntem nevoiți acum pe baza semnăturii guvernului de acum doi ani să le stricam viața oamenilor care reprezintă armata României în condițiile în care avem conflict la granită. Dacă totuși începe un conflict, oamenii ăștia sunt primii care pleacă de acasă  cu o pușca în mână. Ei pleacă de acasă în cinci minute.

Nu e vorba de a tăia pensia, toata lumea spune că pensiile militare sunt prea mari. În statele NATO, a fi general într-o armată este un titlu mare. Ciucă a făcut armata și după ce a ieșit la pensie a intrat în politică. Vrem o țară ca afară dar doar acolo unde ne convine. El a ieșit la 50 de ani la pensie pentru că așa este legea. Atât este limitarea. Nu faci politică cat esti militar. Nu sunt avocatul lui Ciucă” a adăugat europarlamentarul Mihai Tudose.

De asemenea, Tudose a vorbit și despre o posibilă funcție în cadrul Guvernului Ciolacu, o funcție pe care nu ar dori-o în mod expres. Dar, pe vremea când Tudose era premier acesta i-a solicitat ajutorul lui Ciolacu, iar cel din urmă nu l-a refuzat.

”Nu îmi doresc în Guvern, în schimb atunci cand l-am rugat pe Ciolacu să vină  în Guvern el a avenit. A muncit s-a implicat alături de mine. Nu pot să spun nu, atunci când îmi solicită ajutorul. Să vedem ce si cum. Ce orizont de așteptare este. Dacă este o formula care sa producă, da! Dar de dragul unei poze la Guvern, nu mulțumesc!”, a conchis Mihai Tudose.