Esential

EXCLUSIV! Managing Partner RightFIT România, despre tineri la locul de muncă: „Toleranța la eșec este foarte mică”

Ioana Petrea Sursa foto Infofinanciar.ro
Sursa foto: Infofinanciar.ro

Revista Capital a organizat pe data de 22 septembrie 2022 Forumul Top Angajatori. Pe parcursul acestui eveniment au fost discutate problemele actuale cu care se confruntă piața forței de muncă de pe teritoriul românesc. 

La momentul actual, România are destul de multe dificultăți în ceea ce privește forța de muncă din majoritatea domeniilor. O problemă constantă pe piața românească este resursa umană. 

Desfășurarea Forumului Top Angajatori s-a realizat pe mai multe paneluri reprezentative pentru diverse subiecte. Printre acestea se află criza forței de muncă din România, legislația din domeniul muncii, taxarea muncii, reziliența forței de muncă și rentabilitatea acesteia.

Cel de-al treilea panel se referă la reziliența forței de muncă. Angajatorii din România se plâng de faptul că retenția este mică, cu toate că fluxul de angajați este constant. Se pare că la momentul actual, tinerii nu mai caută stabilitate, ci un mediu mai dinamic, mai atractiv. 

Ioana Petrea, Managing Partner RightFIT România a fost prezentă în cadrul acestui eveniment. Ea a vorbit despre tinerii din ziua de azi și cum ei renunță la locul de muncă. 

Generația Z și locurile de muncă

Generația Z au uneori solicitări nejustificate după 6 luni sau mai devreme, fiind principalul factor. Nu știu dacă vorbim doar de așteptări din perspectivă financiară, e un atribut al acestei generații, sunt nerăbdători. Au nevoie de feedback imediat, să îi mângâi, să le spui că sunt bine, se demotivează ușor dacă nu sunt recunoscuți, iar toleranța la eșec este foarte mică. Asta te obliga ca manager să fii foarte prezent în lumea lor. Fabricile de call center au succes și au o rată de retenție rezonabilă, de 40%, pentru că au reușit să-și îmbunătățească stilul acesta activ și prezent”, a susținut aceasta. 

Ioana Petrea a spus că a văzut de-a lungul timpului cv-urile mai multor tineri care își schimbau locurile de muncă extrem de rapid. 

„De multe ori am judecat CV-uri în care oamenii stăteau 2-3 luni undeva și schimbau job-uri. Mulți dintre ei, din facultate, nu știau ce vor să facă. Chiar dacă nu au o viziune pe termen mediu, noi, companiile, ar trebui să îi punem să guste din diverse arii de activitate. Avem o colaborare cu ASE-ul”, a susținut aceasta. 

Au fost implementate mai multe companii Benefit

Referitor la recrutare, aceasta a spus că nu știe exact ceea ce îl motivează pe un posibil angajat în momentul interviului.

„Eu nu știu exact ce îl motivează pe omul din fața mea de la interviu, nu am cum să știu de ce are nevoie. Am implementat în peste 15 companii Benefit”, a spus Petrea. 

Companiile Benefit se referă la platforma online cu cele mai multe beneficii extrasalariale pentru angajații din România. aceasta oferă companiilor un flux complet pentru administrarea, raportarea și integrarea în contabilitate și salarizare a beneficiilor acordate angajaților. 

Noul număr al Revistei Capital

Noul număr al Revistei Capital va fi lansat pe data de 23 septembrie 2022.  Acesta poate fi achiziționat de pe Agoramag.ro și de la toate centrele de difuzare ale presei. În acest  supliment vor fi găsiți cei mai mari angajatori din România  din diverse domenii: retail, energie, bănci și asigurări, industrie, producție de bunuri de larg consum, agricultură și industrie alimentară, construcții, IT și telecomunicații, transporturi și logistică, dar și industria farmaceutică și sănătate.