Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Ion Cristoiu: „Regimul Iohannis pentru a se salva e în stare de orice, au făcut o crimă”
Esential

EXCLUSIV! Ion Cristoiu: „Regimul Iohannis pentru a se salva e în stare de orice, au făcut o crimă”

Sursa foto: EVZ Play
Sursa foto: EVZ Play

În cadrul podcastului EVZ Play găzduit de Ionuț Cristache, a fost invitat jurnalistul Ion Cristoiu. Cei doi au dezbătut o multitudine de subiecte, printre care și eșecul aderării României la Schengen, cât și faptul că Iohannis este principalul vinovat pentru acesta.

Potrivit lui Ion Cristoiu „Pe 18 noiembrie (cănd ministrul austriac Gerhard Karner a anunțat că nu susține aderarea României la Schengen) eu am sesizat că e ceva neînregulă, să nu îmi spuneți mie că Klaus Iohannis și sistemul nu știau. Și de ce nu s-au agitat? Dacă în cele două săptămâni Iohannis făcea turul capitalelor europene  care i-au promis Schengen dacă l-ar fi sunat, pe Scholz, pe Macron,  putea spune că a făcut ceva”, a susținut jurnalistul.

În plus, spune Ion Cristoiu „ Ceea ce se întâmplă acum mi se pare o crimă, noi trebuie să facem o dezbatere, să ne întrebăm de ce am dat toată politica externă a României pe mâna unui singur om (Iohannis n.r.) ? Noi am trăit această perioadă pe vremea lui Carol al II lea care ne-a adus două dictaturi.”, a spus jurnalistul în cadrul podcastului.

Cine a lăsat toată responsabilitatea în mâinile lui Iohannis?

Acesta a vorbit și despre direcția în care ar trebui să se îndrepte statul român, susținând că„ La ora actuală politica externă a României trebuie să fie rezultatul diplomației românești, Ministerul Afacerilor Externe  trebuie să promoveze politica partidului care l-a trimis acolo, după cum se făcea în perioada interbelică.”, a notat el.

Mai mult, Cristoiu se întreabă „Cine au fost cei care au dat toată responsabilitatea în mâinile lui Klaus Iohannis? Trebuia discutată resetarea politicii externe care nu înseamnă isterie”.

Cât despre principalii vinovați ai manipulării, Ion Cristoiu îi găsește în Rareș Bogdan, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, despre care spune că: „Regimul Iohannis pentru a se salva e în stare de orice, au făcut o crimă,  Rareș Bogdan, Iohannis, Ciucă au manipulat. Asta se plătește, este aceeași plată pe care a avut-o Carol al II-le când a jucat cu Mișcarea Legionară.”

Jurnalistul a vorbit și despre eșecul care a marcat mandatul lui Klaus Iohannis „Ca să se salveze ei au făcut o crimă, în momentul în care tu nu pui Schengen pe ordinea de zi, puteai să o ceri în martie, deci ei știau că nu intrăm.  A fost salvarea cadavrului politic a lui Klaus Iohannis. Lui Iohannis nu i-a ieșit nimic, România educată nu, vizele americane nu. Acum trebuie să vină răspunderea pentru cât ne-a costat. Nelinistitor este faptul că acești oameni sunt în stare să compromită România și să lase pe televiziuni toți imitatorii lui Șoșoacă.”, a mai spus Ion Cristoiu.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.