Infofinanciar > Info > Exclusiv! Ion Cristoiu, la podcastul HAI România, despre Klaus Iohannis: „Da’ ce, președinții muncesc în weekend? ”
Info

Exclusiv! Ion Cristoiu, la podcastul HAI România, despre Klaus Iohannis: „Da’ ce, președinții muncesc în weekend? ”

HAI România Cristache Christoiu Iohannis Sursă foto: YouTube

Podcastul HAI România l-a primit pe Ion Cristoiu, în cadrul programului „Cristoiu și Cristache”. Celebrului jurnalist i-au fost prezentate imagini cu președintele României, Klaus Iohannis, în turneul său diplomatic din America de Sud.

Pe baza informațiilor pe care le avea, Ion Cristoiu i-a explicat lui Ionuț Cristache  modul în care Klaus Iohannis își tergiversează obligațiile prezidențiale. În opinia lui, nu ar fi trebui ca agenda președintelui României să rămână goală în niciuna dintre zilele pe care le petrece în țările sud-americane. Totuși, realitatea este alta, fiind chiar mai multe zile consecutive în care șeful de stat nu și-a notat nicio activitate diplomatică.

Ion Cristoiu: „Sâmbătă, duminică, luni, nimic… ”

Ion Cristoiu a avut o atitudine dezaprobatoare față de călătoria președintelui român în America de Sud. În afara faptului că nu o consideră necesară pentru relațiile internaționale ale României, el îl vede pe Klaus Iohannis drept insuficient implicat în activitățile diplomatice din aceste state. Iar agenda pe care președintele a lăsat-o goală zile în șir ar veni în susținerea punctului de vedere al lui Ion Cristoiu.

„Dar ce va face în Argentina!
„Președintele efectuează marți vizita oficială în Argentina. Ultima etapă a turneului.” Discuții despre afaceri… deci întâlniri și cu investitorii! – Țineți-vă bine, va fi și aici un memorandum cu situații de urgență. (n.r. ultima acțiune a lui Klaus Iohannis a fost pe 22 aprilie, iar următoarea lui acțiune, în Argentina, va fi mâine, pe 25 aprilie) Da’ ce, președinții muncesc în weekend? El a dispărut de pe radar de pe 22, de la ora 16, ora noastră.
Din Brazilia până în Argentina sunt vreo trei ore… dar lui i-a luat două zile.
Sâmbătă, duminică, luni, nimic… Mâine ajunge direct în Argentina. Nu-mi vine să cred. Pe banii noștri, fir-ar să fie. Lăsând la o parte avionul, dacă te duci, dă interviuri, întâlnește-te… Fă-o măcar de complezență”, și-a exprimat Ion Cristoiu dezacordul față de modul în care Klaus Iohannis a gestionat până acum turneul în America de Sud.

„De două zile mă întreb unde este domnul Iohannis”

Ion Cristoiu consideră de asemenea că președintele României ar fi trebuit să ia parte la mai multe acțiuni diplomatice și, mai ales, să facă declarații publice despre activitățile pe care le-a întreprins. „Da’ ce? Ne-a cerut el să-l alegem? Măcar de ochii lumii! M-am dus în Chile, am mers la o școală, dau pe Facebook, pe TikTok… am fost la școală!
S-a dus, a vorbit, a semnat ministrul de Interne… el de ce trebuia să fie acolo? În Argentina, credeți că se va întâlni cu români? În timpul ăsta, el unde a stat? Știți că… de două zile mă întreb unde este domnul Iohannis”, a mai spus el, făcând referire și la un vechi protest din curtea Palatului Cotroceni, unde o protestatară identificată drept Floricica Dansatoarea a cerut „să vină domnul Iohannis”.

Episodul din podcast poate fi urmărit integral pe pagina oficială de YouTube HAI România.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.