Esential

Evelyne Vîlcu, CGO StakeBorg: „Meseriile viitorului au nevoie de oameni care se pot adapta ușor. 40% din joburile create de industria blockchain sunt non-tehnice”

Evelyne Vîlcu Sursă foto Infofinanciar.ro
Sursă foto: Infofinanciar.ro

Joi, 22 septembrie, a avut loc Forumul Top Angajatori organizat de Revista Capital, eveniment cu ocazia căruia a fost lansat suplimentul din luna septembrie Top 100 Angajatori din România. În cadrul forumului au fost abordate cele mai importante teme, aspecte și probleme cu care se confruntă piața forței de muncă din România. Evelyne Vîlcu, Chief Growth Officer în cadrul Stakeborg, a discutat despre beneficiile pe care le poate aduce blockchainul companiilor din punct de vedere al rentabilității angajaților.

Evelyne Vîlcu a evidențiat lipsa digitalizării și a educației financiare din România, amintind că țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește educația financiară precum și la Indicele DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale).

„România are nevoie de un sistem educațional performant, adaptat la nevoile din piață. Trăim în era digitalizării iar țara noastră este pe ultimul loc în UE la acest capitol. De asemenea, educația financiară este cea care ne poate ajuta să prosperăm, să recuperăm din decalajele față de Vest, dar suntem pe ultimul loc din UE și la acest capitol. Cred că acestea sunt subiecte pe care autoritățile trebuie să le abordeze și mă bucur să văd că, măcar din loc în loc, încep să se vadă inițiative în aceeastă direcție. Spre exemplu, Ministerul Digitalizării a anunțat de curând un proiect prin care oferă granturi de 17.000 de euro pentru alfabetizarea angajaților în ceea ce privește noile tehnologii, inclusiv blockchainul,” a declarat Evelyne Vîlcu, CGO StakeBorg.

În ceea ce privește piața muncii, Evelyne Vîlcu amintește despre criza de resurse umane, recunoscând că nici pentru StakeBorg nu este ușor să angajeze oameni, în momentul de față fiind vizați cei care se pot adapta ușor și care pot face trecerea între diverse atribuții fără mari dificultăți.

„Cred că încep să fie mult mai importante soft skill-urile pe care le au oamenii. Poți face ușor trecerea între diverse atribuții sau chiar industrii atunci când ai o gândire analitică și, totodată concentrată pe rezolvarea problemelor, creativitate, disponibilitatea de a lucra în echipă, curiozitatea de a învăța lucruri noi etc. Industria de blockchain are nevoie de specialiști în toate domeniile. 40% din joburile create de această industrie sunt non-tehnice, așa că și noi ne uităm după specialiști în marketing, vânzări, community management și nu numai. (…) Tehnologia și soluțiile blockchain pot aduce beneficii pentru industrii extrem de diverse, de la banking, sănătate și agricultură la administrație publică, retail și transporturi,” adaugă Evelyne Vîlcu.

Universitățile din străinătate abordează domeniul blockchain

Referitor la educație, Evelyne este dezamăgită de faptul că în România există prea multă reticență atunci când vine vorba despre domeniul blockchain, în timp ce în străinătate multe universități de prestigiu deja abordează pe larg subiectul.

„În clipa de față, investim cam 90% din forțele pe care le avem în educație. Trebuie să le explicăm oamenilor ce beneficii le poate aduce blockchain-ul pentru că, din păcate, sunt multe preconcepții legate de această tehnologie. În vreme ce în plan intern blockchainul este privit mai degrabă cu pesimism, în Vest, unele dintre cele mai prestigioase instituții de educație, precum Oxford sau Harvard, au început să aibă cursuri de sine stătătoare despre despre această tehnologie. Totul pleacă de la educație iar țara noastră riscă să piardă o nouă revoluție tehnologică importantă. Noi sperăm ca România să nu piardă și acest tren, motiv pentru care, aproximativ 90% din din resursele StakeBorg sunt canalizate spre inițiative cu rol educativ,” adaugă Evelyne Vîlcu.

Joi, 22 septembrie, a avul loc Forumul Top Angajatori organizat de către Revista Capital cu ocazia suplimentului din luna septembrie, Top 100 Angajatori din România. În cadrul forumului au fost abordate cele mai importante teme, aspecte și probleme cu care se confruntă piața forței de muncă din România.

Evenimentul a fost structurat pe mai multe paneluri reprezentative, unde au fost dezbătute subiecte precum: criza forței de muncă din România, legislația din domeniul muncii, taxarea muncii, reziliența forței de muncă și rentabilitatea forței de muncă. La forum au participat reprezentanți ai unora dintre cele mai mari companii din țară, experți în domeniu, reprezentanți ai instituțiilor statului, ai asociațiilor, patronatelor și blocurilor sindicale din țara noastră.

În numărul 1346 al Revistei Capital care poate fi achiziționată începând cu data de 23 septembrie de pe Agoramag.ro și de la toate centrele de difuzare a presei găsiți cele mai importante 100 de companii din punct de vedere al brandului de angajator din domenii precum: retail, energie, bănci și asigurări, industrie, producție de bunuri de larg consum, agricultură și industria alimentară, construcții, it și telecomunicații, transporturi și logistică și industria farmaceutică și sănătate.

În acest număr vei descoperi, de asemenea și cum își formează România resursa umană din IT, o analiză de politică externă pentru „bătălia” pentru Africa, o analiză despre fondurile europene din PNRR, un reportaj despre teritoriul pe care țara noastră l-a avut în Albania și l-a pierdut și multe alte materiale interesante.