Infofinanciar > Esential > Exclusiv! Dan Podaru, în podcastul Hai România, o acuză pe Clotilde Armand: „Maniera ei de a conduce e abuzivă și ilegală”
Esential

Exclusiv! Dan Podaru, în podcastul Hai România, o acuză pe Clotilde Armand: „Maniera ei de a conduce e abuzivă și ilegală”

Dan Podaru în podcastul Hai România din 7 martie 2023
sursa foto: Captură podcast Hai România

Dan Podaru, lector universitar și consilier local din partea PNL a discutat marți, 7 martie, în podcastul Hai România, alături de Mirel Curea și Robert Turcescu despre pângerea penală făcută la DNA împotriva lui Clotilde Armand, a lui Vlad Voiculescu și a lui Ionel Stoica. Acesta aduce acuzații de șantaj, abuz și intimidare la primăria Sectorului 1.

Războiul dintre edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, și consilierii locali din primărie continuă. Cel mai înverșunat contestatar al edilului, consilierul local PNL la Sectorul 1 Dan Podaru, a depus o plângere penală la DNA împotriva acesteia. A venit în studioul EVZ-Capital cu detalii explozive de ultimă oră.

Dan Podaru a venit în podcastul HAI Live de marți cu cele mai noi detalii legate de felul abuziv în care se comportă și acționează Clotilde Armand, flancată de șeful USR București Vlad Voiculescu și de angajatul biroului de presă al Primăriei Sectorului 1 Ionel Stoica, fost jurnalist. Un trio care a nenorocit Sectorul 1 al Capitalei, transformându-l în cel mai mizer sector al Capitalei, a remarcat gazda Robert Turcescu.

Dan Podaru: Am fost atacat furibund

Concret, Dan Podaru o acuză pe Clotilde Armand de imixtiune în justiție, deoarece ar fi cerut PNL, într-un mesaj pe Facebook, să-l împiedice să depună mărturie într-un proces civil cu firma de salubritate Romprest. Invitatul jurnaliștilor Robert Turcescu și Mirel Curea în podcastul HAI România de marți a explicat că tuturor consilierilor de la sectorul 1 le este blocat accesul la postările primăriței. Mai mult, el personal a fost supus unei serii de atacuri furibunde din partea edilului și a mâinii sale drepte, directorul de comunicare al instituției, Ionel Stoica.

„Îmi sun avocatul și el spune 272 Cod Penal, n-ai voie să blochezi mărturia unui martor. Este o ingerință la nivelul justiției. Este un atac de natură penală. Nu știam de existența acestui proces. Oricare dintre părți poate să solicite participarea unor martori. În acest proces – ea a pierdut până acum 70 de procese – aflu de Romprest din documentele puse în facsimil de doamna Clotilde Armand. M-a trezit din somn, nici măcar nu știam despre ce-i vorba. Văd că sunt citat în calitatea mea de fost președinte al Comisiei de Negociere cu compania Romprest. (…) Această comisie a avut trei întâlniri și o încercare de negociere pentru 46 de milioane de lei. Există procesele verbale, era o poziție publică. Apare că am fost citat că eu nu am primit nicio citație. Apare acest atac furibund (…) M-am prezentat la DNA, le-am făcut plângere celor trei”, a dezvăluit consilierul PNL.

Maniera lui Clotilde Armand de a conduce e abuzivă și ilegală, acuză consilierul PNL

Pe 23 februarie, într-un mesaj pe Facebook, preluat apoi pe site-ul Primăriei pe care o conduce, Clotilde Armand solicita preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, şi preşedintelui PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, să-l revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru, după ce acesta a fost chemat de avocaţii Romprest să depună mărturie într-un proces civil cu Primăria Sectorului 1.

„Este o imixtiune nedemocratică. S-a cerut excluderea mea din consiliu mințind ordinar (…) Maniera ei de a conduce e abuzivă și ilegală. Suntem reduși la tăcere prin cererile lor pentru care le-am făcut plângere penală. Clotilde Armand, Vlad Voiculescu și Ionel Stoica au încercat să elimine o voce. Sunt incomod, spun adevărul, le este frică de mine. Principala ingerință la asta se referea, reducerea la tăcere a unui martor care ar fi spus adevărul în cazul în care ar fi citat în acel proces. E un stil mafiot”, a mai punctat Dan Podaru.

Politicianul mai reclamă faptul că deși are sume generoase de la buget, edilul Sectorului 1 a omis să facă investiții în zonele care prezintă cel mai mare interes pentru locuitorii celui mai bogat sector al Capitalei: locuri de parcare, parcuri, școli și grădinițe. Dan Podaru acuză faptul că Clotilde Armand blochează hotărârile Consiliului local și nu urmărește interesele cetățenilor pe care îi reprezintă.

„În ultimele 6 luni nu a participat la ședințele de consiliu. Principalul obiectiv al cetățenilor din Sectorul 1 sunt locurile de parcare. Propunerile de HCL sunt la ea în sertar. (…) În loc să facă parcări, se mândrește cu amenzile pe care le-a dat în Sectorul 1. (…) Are 750 de milioane de lei necheltuiți (…) Sunt peste 200 de hotărâri de consiliu local blocate”, a mai precizat liberalul în studioul EVZ-Capital.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.