Infofinanciar > Info > Un consilier PNL acuză: Clotilde Armand încalcă Codul Penal!
Info

Un consilier PNL acuză: Clotilde Armand încalcă Codul Penal!

Clotilde Armand
Sursa foto: universul.net

Dan Podaru, consilier PNL Sectorul 1, a publicat recent pe contul său de Facebook o interpelare la adresa lui Clotilde Armand, pe care o acuză că încalcă Codul Penal. Consilierul local îl acuză pe primarul Sectorului 1 de „calomnie și o formă continuată de denigrare, dezinformare și manipulare a opiniei publice”.

Disputa a fost generată tot de o postare pe Facebook, de data aceasta a primarului Sectorului 1, în care aceasta solicită conducerii PNL revocarea din funcție a respectivului consilier local.

Dan Podaru susține în postarea sa că punctul său de vedere a fost susținut și de alți membri ai Consiliului Local: „Prin toate declarațiile publice pe care le-am oferit, am explicat și eu și ceilalți Consilieri ai Consiliului Local, membri ai PNL sau ai altor partide, care sunt ilegalitățile pe care le realizează primarul Clotilde Armand referitor la problema salubrității sau a altor probleme, existente real la nivelul Sectorului 1. Interesul și implicarea în problema conflictului cu prestatorul de salubritate nu a fost și nu este în niciun moment un «conflict de interese», ci chiar datoria mea instituțională, profesională, dată de funcția de Președinte al Comisiei Mixte de mediere a conflictelor contractuale dintre PS1 și compania Romprest, dobândită legal și democratic, prin votul colegilor mei Consilieri. Nu putem genera crize sanitare, lasă gunoaiele pe stradă, așa cum nu putem permite sau acceptă niciodată să nu modernizăm școlile, să nu realizăm locuri noi de parcare sau alte proiecte utile Sectorului 1.”

Clotilde Armand este acuzată de calomnie și denigrare continuă

Consilierul PNL o acuză pe primarul Clotilde Armand de „calomnie și o formă continuată de denigrare, dezinformare și manipulare a opiniei publice”.

„Trebuie precizat faptul că declarațiile Primarului conform cărora sunt «foarte vocal când se discuta despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului» sau că ceea ce fac este «un conflict de interese uriaș», reprezintă o calomnie și o formă continuată de denigrare, dezinformare și manipulare a opiniei publice. Implicarea mea în toate activitățile pe care le desfășor la nivelul Consiliului Local are că element central doar respectarea legii și intereselor cetățenilor. Având în vedere această calitate, am participat la diverse emisiuni televizate, am redactat materiale și am oferit declarații presei scrise, radiourilor și televiziunilor referitoare la ilegalitățile pe care a încercat să le comită Primarul Clotilde Armand”, a mai scris Dan Podaru.

Consilierul local PNL susține în postarea sa că va depune plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand: „Pentru declarațiile hărțuitoare, denigratoare și calomnioase pe care le realizează și pentru infracțiunile pe care le comite conform Art. 272 din Codul Penal, în cel mai scurt timp voi depune o plângere penală împotriva Primarului Clotilde Armand.”

Cum a escaladat conflictul

Reacția consilierului local PNL a survenit la scurt timp după ce Clotilde Armand a publicat un apel public pe contul său de Facebook în care îl acuza pe Dan Podaru de conflict de interese.

Iată postarea primarului Sectorului 1: ” Un lucru grav se întâmplă astăzi în procesul în care cerem rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare, la ora 15.00 este un termen important la Tribunalul București. Judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL, la solicitarea avocaților Romprest. Da, ați auzit bine, un ales local – care este foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului- este chemat să susțină cauza operatorului de salubritate. Cer public președintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, și președintelui PNL București, Ciprian Ciucu, ca aleșii PNL să nu se implice în acest proces și să-l revoce din funcția de consilier local pe Dan Podaru. Un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaș”, a scris Clotilde Armand pe contul său.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.