Esential

EXCLUSIV! Cristian Terheș, podcastul EVZ-Play: „Cred că e important să vină un grup de oameni care să acorde o speranță românilor”

Terheș Sursa foto Podcast EVZ Play
Sursa foto: Podcast EVZ Play

Europarlamentarul Cristian Terheș a fost prezent în podcast-ul EVZ-Play. Acesta a decis să vorbească și despre Parlamentul European și despre cum sunt văzute anumite subiecte de interes public.

Acesta a spus faptul că în Parlamentul European sunt doar câteva voci care se opun ideilor mai înalților de la conducere. Restul doar aprobă și aplaudă munca realizată și ideile extraordinare pe care le au.

„Suntem 2-3 voci în Parlamentul European care ne revoltăm pe aici și atât. În rest, toată lumea aplaudă acest sistem. Restul spun că vă felicităm pentru munca pe care o faceți”, a continuat acesta.

Întrebat despre pensiile europarlamentarilor, acesta nu a știut să dea un răspuns exact, însă a menționat care este procesul prin care li se oferă o pensie.

„Nu pot să-ți dau o sumă că nu m-am interesat, doar după 64 de ani îți dă o pensie. De la 64 încolo. Ți se dă, cred că după ce termini mandatul, maxim 6 luni sau 1 an, ți se mai dă salariu, un fel de șomaj. După ce termini mandatul, își cauți de lucru până la 64 de ani când primești pensie. E în funcție de câțiva ani ai fost și de ani plini”, a susținut Terheș.

În completarea europarlamentarului, a venit Turcescu care a spus că un europarlamentar cu un mandat de 5 ani și cu vârsta mai mare de 64 de ani primește 1.540 de euro lunar.

Europarlamentarele, primordiale pentru Terheș

În discuția a fost adus și subiectul despre alegerile parlamentare din anul 2024. Acesta a spus că pentru el importante la momentul actual sunt alegerile europarlamentare.

„Cum am mai spus principala preocupare sunt alegerile europarlamentare. Ne gândim la un poll mai larg, o mișcare mai largă, ideea e de-a face o echipă de oameni pregătiți care să vină în Parlament. Ai nevoie de oameni pregătiți pe agricultură, pe energie. Îți trebuie om în fiecare Comisie.  N-am confirmat și nici n-am negat, mă focalizez pe alegerile parlamentare: cred că e important să vină un grup de oameni care să acorde o speranță românilor”, a transmis acesta.

Fiind prezent în atenția presei după publicarea contractelor referitoare la vaccinurile împotriva COVID, Terheș a spus că: „Eu voi face tot ceea ce va ține de mine pentru a afla ceea ce scrie în acele contracte. Ca să știu și eu ce s-a aprobat acolo. Există o comisie care verifică cum au fost cheltuiți banii europeni, care nu au văzut contractele, dar le-au aprobat: Ni s-a spus că sunt ok”, a continuat acesta.