Esential

EXCLUSIV Bogdan Badea, CEO Ejobs: „Nu încurajez deloc orele suplimentare”. Din 2023 toți angajatorii vor fi nevoiți să afișeze salariul oferit

Bogdan Badea CEO Ejobs Sursă foto Infofinanciar.ro
Sursă foto: Infofinanciar.ro

În cel de-al treilea panel al Forumului Top Angajatori organizat de către Revista Capital a fost abordat subiectul rezilienței forței de muncă. În timp ce unele companii au reușit să își păstreze cu brio angajații, alte companii întâmpină mari probleme pe acest subiect. Din punctul de vedere al lui Bogdan Badea, CEO-ul Ejobs, retenția este mai importantă decât recrutarea.

În ceea ce privește retenția angajaților, Bogdan Badea, CEO-ul Ejobs a declarat că cifrele recrutării din ultimii doi ani, mai ales cele din timpul pandemiei de coronavirus nu sunt deloc relevante, deoarece datorită contextului mulți angajați au preferat să rămână într-o marjă de siguranță. Referitor la perioada pandemică, Bogdan recunoaște că a greșit în abordarea sa.

Retenția din 2022 e ușor falsă, războiul plus inflația plus recensiunea, i-a ținut pe mulți oameni buni pe loc, ei așteaptă să treacă inflația sau războiul. În primele 2-3 luni din pandemie încercam să salvez corabia, mă jucam singur, dar nu comunicam cu angajații, să le spun că o să fie bine. Încercam să redresez corabia, dar oamenii din corabie voiau să o părăsească. Comunicarea și transparența sunt lucrurile cheie. Pentru noi anul 2022 o să fie cel mai bun din istorie. Nu văd de ce angajații mei o să fie îngrijorați, chiar dacă avem criza, războiul din Ucraina.” – Bogdan Badea, CEO Ejobs.

Tinerii, predispuși la schimbarea jobului o dată la șase luni

Bogdan a prezentat în cadrul Forumului Top Angajatori și statistici referitoare la migrarea personalului dintr-o companie în alta, mai ales în rândul celor tineri. El a declarat că preferă un angajat care a schimbat mai multe joburi în industrii diferite decât pe aceia care au schimbat mai multe companii din același domeniu.

„Între 18 și 24 de ani, rata medie de schimbare a jobului este de 6 luni. În general, majoritatea caută diferite locuri de muncă, eu prefer să iau un om care a încercat cinci-șase joburi în industrii diferite. Dacă stai în banking și schimbi cinci bănci în șase ani, poate că nu vreau să fiu al șaptelea. Chem tineri care au un profil foarte jucăuș în primii cinci ani și după ei își aleg calea.” – Bogdan Badea.

În cadrul panelului „Reziliența forței de muncă”, unul dintre subiecte a fost transparentizarea salariilor angajaților, Ejobs implementând de un an de zile un comparator de salariu, care a fost folosit de peste 400.000 de români. CEO-ul principalei platforme de joburi din România declarând că în 2023 România va fi nevoită să își adapteze legislația la directiva europeană, astfel companiile vor trebui să facă public salariu în anunțul de angajare, ceea ce va duce la schimbări importante în resurse umane.

Managementul românesc nu este deschis la astfel de discuții (despre a face publice salariile), amână pentru evaluarea de performanță, iar după, omul își dă demisia. Situația se va schimba în 2023, la final va fi nevoie să spui salariul din anunțul de recrutare, deci piața se va rescrie. Vor fi multe surprinze între companii, de parcă salariile nu se discută în companii. Cu cât un subiect e mai tabu, cu atât e mai interesant. Cu cât suntem mai deschiși, cu atât pot lua decizii mai bune. Am lansat acum un an un comparator de salariu și avem 420.000 de intrări, români care și-au comparat salariul.” – Bogdan Badea.

Nu agreează orele suplimentare

Un alt subiect abordat a fost timpul petrecut la locul de muncă, de la orele suplimentare până la angajații care prin eficiența lor, reușesc să își îndeplinească responsabilitățile într-un timp mai scurt. Bogdan Badea nu este adeptul orelor suplimentare, iar atunci când un angajat își termină treaba mai devreme consideră că restul timpului de lucru ar trebui să se transforme în timp liber.

„Am ajuns din greșeală într-o companie în care cultura celor 14-15 ore era normală. În 15-16 ani de carieră am făcut de cinci-șase ori ore supliemtnare, nu le încurajez deloc, dacă doi oameni pe aceeași poziție fac ore suplimentare, este problema ta, a managementului. Programul trebuie să fie flexibil, pandemia ne-a ajutat să împingem acest lucru. La noi, doar 10-15% vin la birou. Cum să măsor? Să las camera deschisă să văd cum se plimbă prin casă? Nu o să fac niciodată acest lucru, trebuie să mă bazez pe respect.” – Bogdan Badea.

În numărul 1346 al Revistei Capital, care poate fi achiziționată începând cu data de 23 septembrie de pe Agoramag.ro și de la toate centrele de difuzare a presei, găsiți cele mai importante 100 de companii din punct de vedere al brandului de angajator din domenii precum: retail, energie, bănci și asigurări, industrie, producție de bunuri de larg consum, agricultură și industria alimentară, construcții, it și telecomunicații, transporturi și logistică și industria farmaceutică și sănătate.

În acest număr vei descoperi, de asemenea și cum își formează România resursa umană din IT, o analiză de politică externă pentru „bătălia” pentru Africa, o analiză despre fondurile europene din PNRR, un reportaj despre teritoriul pe care țara noastră l-a avut în Albania și l-a pierdut și multe alte materiale interesante.