Infofinanciar > Info > Europarlamentarul Siegfried Mureşan critică veto-ul împotriva aderării noastre la Schegen: „Guvernul în Austria este slab, este sub presiune”
Info

Europarlamentarul Siegfried Mureşan critică veto-ul împotriva aderării noastre la Schegen: „Guvernul în Austria este slab, este sub presiune”

Europarlamentarul Siegfried Mureşan critică veto-ul împotriva aderării noastre la Schegen: „Guvernul în Austria este slab, este sub presiune”
sursa foto realitatea.net

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat că votul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen arată că aceasta se află într-o poziție vulnerabilă, fiind izolată de celelalte state europene, acest lucru fiind un semn de slăbiciune.

Siegfried Mureșan a explicat că fluxul migranților ilegali este o problemă a Austriei, și nu a României, potrivit rapoartelor Comisiei Europene, iar decizia sa de folosire a dreptului de veto arată că se află într-o poziție nefavorabilă.

Izolarea Austriei, un semn de slăbiciune

“Guvernul în Austria este slab, este sub presiune. Vor avea alegeri regionale într-o zonă în care au condus cu majoritate absolută şi vor pierde majoritatea absolută. Este problema lor, nu este problema noastră.

Au 100.000 de persoane care au intrat ilegal în Austria, care solicită azil în Austria, nu este problema noastră, este problema lor. La ei au intrat ilegal 100.000 de persoane, nu la noi. La ei frontiera nu este bine controlată, nu la noi. La noi frontiera este bine controlată, o confirmă toate rapoartele Comisiei Europene.

Nu pe la noi au trecut persoanele care solicită azil în Austria. Nu vin de la noi, nu au trecut pe la noi, tocmai de aceea această decizie este nedreaptă. Nu ne place, nu ne convine, e incorect că nu am reuşit să convingem şi ultimul stat, dar mergem înainte cu 26 de state convinse. Astăzi, Austria a pierdut în faţa tuturor în Europa, nu România. Austria a fost izolată, iar izolarea e semn de slăbiciune, nu e semn de forţă niciodată”, a afirmat Siegfried Mureşan, conform Știri pe Surse.

Decizia nu este corectă față de România

Europarlamentarul notează că România îndeplinește toate condițiile de aderare, considerând că decizia de ieri este incorectă, și că aceasta ar trebui luată cu un vot de majoritate, nu de unanimitate.

“România îndeplineşte condiţiile, tocmai de aceea trebuia să aderăm, decizia este astăzi este incorectă. Planul trebuie să îl facem în zilele următoare, nu îl facem singuri. Partea bună e că avem 26 de state alături de noi şi Comisia alături de noi. Realitatea este că vom avea nevoie de votul şi de sprijinul Austriei pentru că, din păcate, asemenea decizii se iau cu unanimitate.

Ar fi mai corect ca astfel de decizii să se ia cu majoritate la nivel european pentru ca niciun stat, din cauza propriilor interese şi a propriilor probleme politice, să nu poată bloca toată Uniunea Europeană sau să nu poată bloca un alt stat.

Aici cred că trebuie să discutăm şi lucruri fundamentale ca principiul unanimităţii la nivel european, care ne blochează, ne ţine pe loc şi este incorect. Avem nevoie de sprijinul Austriei, vom lua deciziile şi vom face planul în următoarele zile”, a mai afirmat europarlamentarul PNL.

Și europarlamentarul Rareș Bogdan își arată opoziția față de decizia Austriei, îndemnând cetățenii să boicoteze companiile austriece din România. Acesta a numit comportamentul Austriei sfidător, revoltător, agresiv și chiar nesimțit la adresa României.

„Eu o spun extrem de direct. Astăzi, împotriva intereselor României și românilor a fost Austria. Din acest moment, fiecare cetățean român și mai ales companiile de stat din România – Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, toate companiile mari de stat care în acest moment au carduri bancare și conturi bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen și Erste Bank sunt obligați de către fiecare român în parte să-și închidă conturile de la Raiffeisen și Erste, pentru că comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, agresiv și nesimțit la adresa României. Voi solicita celor din consiliile de administrație de la companiile de stat să meargă la alte bănci”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit Știri pe Surse.