Infofinanciar > Lumea la zi > Europa acordă asistență militară armatei ucrainene! Peste 15.000 de soldați vor fi instruiți în taberele miltare ale UE
Lumea la zi

Europa acordă asistență militară armatei ucrainene! Peste 15.000 de soldați vor fi instruiți în taberele miltare ale UE

eufordigital.eu
FOTO: eufordigital.eu

Uniunea Europeană a demarat un proiect prin care va asigura instruire militară pentru aproximativ 15.000 de militari ucraineni în cadrul unei acțiuni colective, potrivit publicației Der Spiegel care a citat mai mulți oficiali europeni.

Instrucția trupelor lui Zelenski ar urma să înceapă în cel mai scurt timp și se va desfășura în mai multe state europene, printre care și Germania. Sediul de coordonare a activităților va fi stabilit în Polonia, potrivit planului elaborat de demnitarii europeni.

15.000 de soldați ucraineni vor fi instruiți în taberele militare de pe teritoriul Uniunii Europene

Strategia elaborată de Uniunea Europeană pentru instruirea militarilor ucraineni prevede ca un număr de 300 de soldați, din cei 15.000, să beneficieze de pregătire pentru diverse tipuri de activități speciale.

Miniștrii de apărare din statele Uniunii Europene au convenit la sfârșitul lunii august, inițierea, elaborarea și examinarea unui plan de pregătire a cadrelor militare din Ucraina în cadrul unei misiuni europene. Mai multe state europene acordă deja pregătire specială soldaților în urma acordurilor bilaterale încheiate.

Este vorba despre un demers la scara UE şi coordonat de UE”, a declarat Peter Stano, purtător de cuvânt pentru afaceri externe al blocului comunitar. Cancelarul Olaf Scholz susține că Germania și-a luat angajamentul potrivit căruia Berlinul va antrena soldații ucraineni, în timp ce Danemarca va sprijini, la rândul ei, un proiect sub egida Marii Britanii prin care va găzdui în taberele de instrucție aproximativ 130 de militari, potrivit mediafax.ro

În altă ordine de idei, în cursul zile de luni Uniunea Europeană a convocat cel mai înalt diplomat rus aflat la Bruxelles, cu ocazia unei acțiuni coordonate cu statele membre pentru a respinge ”anexarea ilegală a unei părți a teritoriului uncrainean.

UE cheamă diplomații ruși pentru explicații

Statele mebre ale UE au început să convoace diplomații rusși, încă de vineri odată ce Putin a semnat acordul de alipirea teritoriilor cucerite din Ucraina. Belgia a făcut acest demers vineri, după care Austria și Italia i-au urmat exemplul în cursul zilei de luni.

Liderii Uniunii Europene au suținut la unison că nu vor recunoaște niciodată această anexare executată de Vladimir Putin, urmând ca cele 27 de state să prezinte un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Demnitarii UE fac demersuri pentru a surmonta obiecțiile ridicate de Ungaria și Grecia față de plafonarea prețului carburantului rusesc, comercializat în toată lumea. Până în momentul de față la adresa Moscovei sunt deja impuse șapte seturi de sancțiuni fără precedent, totodată, Uniunea Europeană furnizează ajutor militar ucrainei în valoare de câteva miliarde de euro.

În data de 24 februarie acest an, Federația Rusă a demarat o agresiune armată nejustificată și neprovocată la adresa Ucrainei. Moscova a susținut că este vorba de o ” Operațiune militară specială de denazificare” a țării vecine și de protejare a comunității ruse din estul Ucrainei. Reamintim că Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială prin care trupele rusești aflate pe front vor fi susținute de alte 300.000 de cadre militare.