Infofinanciar > Lumea la zi > Erdogan își dă cu părerea despre fotbal: Messi ar fi fost pedepsit la Cupa Mondială
Lumea la zi

Erdogan își dă cu părerea despre fotbal: Messi ar fi fost pedepsit la Cupa Mondială

erdogan ronaldo marca.com
sursă foto: marca.com

După finala competiției de fotbal FIFA Cupa Mondială, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, vine către public cu o teorie destul de șocantă. Acesta spune că eșecul jucătorului de renume Cristiano Ronaldo ar veni ca o consecință a faptului că a susținut în trecutul apropiat cauza Palestinei.

Președintele de la Ankara face publice aceste detalii în cadrul unei conferințe de la universitatea Atatürk din Erzurum unde le-a vorbit studenților, printre altele, și despre fotbal. Liderul de stat pune problema unei „sabotări” în cazul lui Cristiano Ronaldo în momentul în care jucătorul a fost sancționat și trimis pe banca de rezerve a ehipei Portugaliei în cadrul competiției internaționale FIFA Cupa Mondială 2022, cu finala recentă din Qatar.

Explicația lui Erdogan

Erdogan s-a declarat întotdeauna ca fiind un fan al sportului, în special al fotbalului, fiind prezent chiar și la finala turneului din Qatar. Liderul turc susține că are informațiile necesare despre acest subiect și explică eșecul lui Ronaldo printr-o decizie „controlată” a lui Fernando Santos, fostul selecționer portughez, de a-l trece pe jucător în rezervă, folosindu-l pe teren doar în repriza secundă în meciurile eliminatorii, adică în minutul 73 la 6-1 cu Elveția, în „optimi”, și din minutul 51 la 0-1 cu Maroc, în „sferturi”.

„L-au irosit pe Ronaldo”, spune Erdogan, citat de stiripesurse.ro. „Din păcate, Ronaldo a fost pedepsit politic la Mondial. Să folosești un asemenea jucător 15 minute, o jumătate de oră… I-ai luat toată energia, l-ai distrus mental”, a declarat Erdogan, care a continuat și cu o explicație: „S-a întâmplat astfel pentru că Ronaldo a sprijinit cauza Palestinei”.

Replica pentru liderul de la Ankara

În „atac” au intervenit destul de rapid jurnaliștii de la Al-Jazeera care îl contrazic pe Recep Tayyip Erdogan, specificând faptul că: „Cristiano Ronaldo nu a făcut nicio declarație publică despre conflictul Israel – Palestina”. Ambele părți, atât Erdogan cât și Al-Jazeera, amintesc de episodul din anul 2019, moment în care s-a speculat și s-a vorbit destul de mult despre faptul că că jucătorul de fotbal portughez ar fi donat 1,5 milioane de euro Guvernului Palestinei, însă această informație nu a fost niciodată una sigură, mai ales că agentul lui Ronaldo a negat tot.

Finalul Cupei Mondiale

Competiția Mondială de Fotbal 2022, încheiată pe data de 18 decembrie, a avut un deznodământ decisiv. Echipa Argentinei a fost marea câștigătoare a Cupei FIFA, învingând echipa Franței cu un scor de 4 – 2. Argentina ocupă această poziție, de câștigătoare a Cupei Mondiale, pentru a treia oară în istorie.

Cei care au atras toate privirile au fost bine-cunoscuții Leo Messi și Kylian Mbappe. Argentineanul înscrisese din penalty, iar francezul șutează cu succes chiar din prima repriză a jocului, reușind să reducă din diferență, asta chiar cu zece minute înainte de marele final și trimițând meciul deciziv în faza de prelungiri.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.