Infofinanciar > Lumea la zi > Erdogan e categoric! „Turcia nu mai așteaptă nimic din partea Uniunii Europene”
Lumea la zi

Erdogan e categoric! „Turcia nu mai așteaptă nimic din partea Uniunii Europene”

erdogan (sursă foto: The Times of Israel)
sursă foto: dreamstime

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ținut duminică, 1 octombrie, o conferință de presă. Cu acest prilej, liderul de la Ankara a înaintat un avertisment atât la adresa „teroriştilor” cât şi a Uniunii Europene. Această declaraţie a lui Erdogan vine la doar câteva ore după un atentat sinucigaş de la Ankara.

„Turcia nu mai aşteaptă nimic din partea Uniunii Europene, care ne face să aşteptăm la uşa ei de 40 de ani”, a spus liderul statului turc duminică, 1 septembrie. Recep Tayyip Erdogan a adăugat faptul că nu va „tolera noi exigenţe sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei la UE. La momentul actual, acest proces este blocat.

„Dacă ei nu renunţă la unele nedreptăţi, cum ar fi impunerea vizelor, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează greşelile (…), vor pierde complet dreptul de a exprima aşteptări politice, sociale, economice sau militare din partea noastră”, a mai spus Erdogan. „Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului de aderare (a Turciei), care există doar pe hârtie, atunci aceasta va fi decizia lor”, a venit în completare preşedintele de la Ankara, scrie psnews.ro.