Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk vorbește despre planurile pe care le are! Acesta susține colonizarea planetei Marte
Lumea la zi

Elon Musk vorbește despre planurile pe care le are! Acesta susține colonizarea planetei Marte

Elon Musk, Sursă foto: gds.ro
sursa gds.ro

Elon Musk a evitat să discute despre afacerea prăbușită a Twitter în timp ce se adresa sâmbătă unei audiențe de moguli în Sun Valley, au declarat pentru Reuters două surse care au participat la conferință.

Într-un interviu de amploare, Musk și-a petrecut cea mai mare parte a timpului vorbind despre colonizarea planetei Marte și lăudând virtuțile creșterii ratei natalității pe Pământ, au precizat sursele. Musk, directorul executiv al Tesla Inc (TSLA.O) și al companiei de rachete Space X, susține de mult timp stabilirea unei civilizații pe planeta roșie, conform Reuters.

Musk a declarat la începutul acestei săptămâni că va face tot posibilul pentru a ajuta ceea ce el a numit „criza subpopulării”.

Musk, după propriile reguli

El a vorbit despre modul în care ratele natalității sunt în scădere în țările bogate, un subiect pe care l-a explorat pe larg pe Twitter. Antreprenorul miliardar a urcat pe scenă la Conferința Allen & Co Sun Valley, o întâlnire anuală a directorilor din domeniul media și tehnologiei din Idaho, la mai puțin de 24 de ore după ce a anunțat că are în plan să realizeze acordul de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter Inc (TWTR.N).

Interviul a fost realizat de Sam Altman, CEO al OpenAI, o companie de cercetare în domeniul inteligenței artificiale fondată de Musk și de alte câteva persoane.

Sosirea lui Musk la conferința Allen & Co Sun Valley Conference a dat o lovitură evenimentului neoficial din această săptămână, în cadrul căruia, de obicei, titlurile de primă pagină se întâmplă dincolo de ochii curioși ai presei. „Pare un dezastru absolut”, a declarat un director media de rang înalt, care a vorbit sub rezerva anonimatului înainte de interviu. „Tipul își face propriile reguli… Nu mi-ar plăcea să fiu Twitter, unde trebuie să-l iei în serios pe acest tip”. 

Un broker puternic de la Hollywood și-a exprimat vineri speranța că interviul lui Elon Musk va anima atmosfera statică și cerebrală a conferinței din acest an. Câteva ore mai târziu, avocații lui Musk au transmis o scrisoare de opt pagini către Twitter, în care se spunea că intenționează să anuleze acordul de achiziție a rețelei sociale. Documentul, depus la Securities and Exchange Commission, susținea că Twitter nu a reușit să răspundă la cererile repetate de informații din ultimele două luni și nici nu a obținut consimțământul lui Musk înainte de a lua măsuri care ar fi avut un impact asupra afacerii sale, cum ar fi concedierea a doi directori cheie. 

Economia afectează investițiile lui Musk

Până în acel moment, conversațiile din cercurile mediatice s-au concentrat pe reevaluarea de către Wall Street a activității de streaming în urma pierderilor de abonați ale Netflix Inc. (NFLX.O). Un executiv din domeniul media digitale a declarat că Hollywood-ul, care de obicei a fost izolat de recesiuni, este brusc îngrijorat de modul în care o înrăutățire a economiei va afecta investițiile sale de miliarde de dolari în serviciile de streaming.

„Pentru prima dată, oamenii sunt conștienți de faptul că economia are un impact asupra afacerilor din domeniul divertismentului, deoarece inflația are un impact asupra fluctuației”, a declarat directorul media digitale, referindu-se la abonații care părăsesc un serviciu. „Oamenii se întreabă acum: „Uau, oare oamenii chiar vor plăti pentru trei dintre aceste lucruri?”.” În urma anunțului lui Musk, un director executiv a remarcat elefantul din cameră, remarcile de sâmbătă ar putea fi incomode pentru doi participanți la conferință: directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, și directorul financiar Ned Segal.