Info

Planuri mari pentru Athenee Palace! Se dorește ca el să funcționeze sub brandul InterContinental

Athenee Palace - sursa foto - jurnalul.ro
Sursa foto - jurnalul.ro

Atunci când cineva ajunge într-un oraș, clădirile sunt unul dintre primele lucruri prin care acea persoană își formează părerea despre respectivul teritoriu. Printre cele mai importante clădiri dintr-o așezare urbană se regăsesc: biserici, spitale, primării, hoteluri și diverse clădiri care au înălțimi apreciabile. Unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din în întreaga țară, mai ales în zona Bucureștiului, este faimosul Intercontinental.

Totuși, acest hotel care a devenit un simbol al Bucureștiului trebuie să fie închis, potrivit celor de la publicația Profit. Mai precis, conform sursei menționate, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a înaintat recent o propunere prin care fostul hotel Intercontinental trebuie să fie închis.

Motivele pentru care a fost sancționat Intercontinentalul

Conform publicației Știrile PRO TV, în incinta acestui hotel au avut loc mai multe controale iar drept rezultat, afacerea din inima Bucureștiului a fost sancționată printr-o amendă de 100.000 de lei.

De asemenea, conform celor de la Agerpres, Intercontinental nu a putut să repare problemele care au dus la această amendă nici după cel de-al treilea control consecutiv al celor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Practic, conform Știrile PRO TV, au fost făcute modificări în ceea ce privește termenul de valabilitate a mai multor categorii de produse. Pentru carne, pește și produse derivate din aceasta, data de expirare trecuse de mult, iar în cazul produselor din congelator, data de valabilitate a fost modificată.

Se vrea ca Athenee Palace să funcționeze sub firma InterContinental din 2023

Potrivit celor de la Profit, clădire Athenee Palace este „pretendentul” pentru a funcționa sub brandul InterContinental. Însă, după cum precizează sursa menționată anterior, niciun reprezentant oficial nu a vorbit despre această „mutare”.

Athenee Palace, potrivit celor de la Profit are un contract cu întreprinderea din Statele Unite ale Americii, Hilton Worldwide Holdings. Conform sursei menționate la începutul paragrafului, această înțelegere va expira la sfârșitul lui 2022. Acest acord este valabil de 26 de ani, din anul 1996 mai exact.

În cazul în care Athenee Palace va funcționat sub brandul InterContinental, acest lucru se va întâmpla din prima zi a anului 2023, conform celor de la Profit. În acest moment, conform sursei menționate anterior, Athenee Palace este inclus în lanțul de hoteluri „ANA Hotels”. Pe lângă unitățile din București, și trei astfel de centre din Poiana Brașov se află „sub aripa” grupului hotelier mai sus menționat. De asemenea, această companie nu a neglijat sub nicio formă nici zona litoralului, având acolo un centru SPA care se numește „ANA Aslan Health Spa” și se găsește în stațiune Eforie Nord, conform publicației Profit.

Grupul ANA Hotels, spun cei de la Profit.ro, au finaliat anul 2021 având o cifră de afaceri care ajunge la aproximativ 87 de milioane de lei, fiind pe plus cu 40% față de anul 2020.