Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk: „Tranziția către folosirea surselor de energie sustenabilă poate dura câteva decenii”
Lumea la zi

Elon Musk: „Tranziția către folosirea surselor de energie sustenabilă poate dura câteva decenii”

Elon Musk, Sursă foto: romaniatv.net
Elon Musk - sursa foto - romaniatv.net

Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, a vorbit la o conferință din Norvegia despre  imperiozitatea extragerii petrolului și a gazelor în timp ce sunt dezvoltate noi tehnologii sustenabile de folosire a energiei.  Musk a relatat pentru reporterii de la Reuters  că măsura această este necesară pentru susținerea civilizației.

„Realist cred că trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, pentru că altfel civilizația se va prăbuși”, a relatat Musk pentru sursa citată.

Tranziția spre folosirea exclusivă a energiei sustenabile poate dura câteva decenii

În cadrul aceleiași conferințe, Musk a susținut că este de părere că forarea gazelor și petrolului  din Norvegia este indispensabilă, ba mai mult, ar trebui suplimentată. „Cred că niște explorare suplimentară este necesară acum”, a mai spus el.

Trecerea la folosirea surselor de energie sustenabile pare a fi soluția optimă în contextul actual, însă, această tranziție presupune un proces îndelungat: „Una dintre cele mai mari provocări pe care lumea le-a înfruntat vreodată este tranziția la energie sustenabilă și către o economie sustenabilă…aceasta va dura câteva decenii să se finalizeze” a adăugat Musk. El a susținut că bateriile fixe și generarea de energie eoliană offshore în Marea Nordului ar putea deveni o sursă semnificativă de energie, mai ales în timpul anotimpului rece: „Ar putea fi o puternică și sustenabilă sursă de energie în timpul iernii” a susținut Musk.

Creșterea natalității este importantă pentru a preveni un „colaps al populației”

În plus, el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la natalitate, amintind de comentariile pe care le-a făcut cu privire la pericolele „colapsului populației” într-un mesaj pe Twitter la sfârșitul săptămânii trecute: „Prăbușirea populației din cauza ratei scăzute a natalității reprezintă un risc mult mai mare pentru civilizație decât încălzirea globală”, a scris el pe Twitter.

În cadrul conferinței amintite, Musk a venit în completarea afirmației sale, susținând că: „Una dintre cele mai puțin evidente lucruri despre care sunt îngrijorat este rata natalității și cred că este important ca oamenii să aibă destui copii pentru a sprijini civilizația astfel încât să nu se diminueze”, relatează Digi24.ro

Măsurile U.E. pentru înlocuirea gazului rusesc vizează sporirea producției de energie eoliană și solară

Uniunea Europeană a adoptat un set de propuneri ce vizează dezvoltarea politicilor privind clima, energia, utilizarea terenurilor, transportul și impozitarea, în așa fel încât, până în 2030, emisiile nete de gaze cu efect de seră ale U.E să înregistreze scăderi de cel puțin 55% față de nivelurile din 1990.Pentru a înlocui rapid petrolul și gazul rusesc, UE urmărește, de asemenea, o creștere „masivă” a producției de energie solară și eoliană, precum și o creștere temporară a utilizării centralelor pe cărbune. Actul Delegat de Taxonomie al Comisiei Europene, care impune clasificarea centralelor nucleare și pe gaz natural drept energie verde, nu a fost contestat de Parlamentul European. Astfel, proiectele de investiții din aceste sectoare vor putea primi finanțare din surse europene.