Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk încearcă să găsească un nou CEO pentru Twitter! Utilizatorii plaformei doresc retragerea acestuia din post
Lumea la zi

Elon Musk încearcă să găsească un nou CEO pentru Twitter! Utilizatorii plaformei doresc retragerea acestuia din post

Twitter, Elon Musk, Sursă foto: Esquire
Sursă foto: Esquire

Elon Musk, miliardarul american care deține companiile Tesla și SapaceX, se află în căutare de un nou CEO, director general, pentru Twitter, platforma de social media pe care a achiziționat-o acesta în urmă cu căteva luni. Musk ține loc de CEO în prezent, însă mulți sunt extrem de nemulțumiți de prestația miliardarului. 

Musk, care a achiziționat compania pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, a declarat anterior că poziția sa de director general va fi temporară. În instanță, în noiembrie, Musk a declarat: „Mă aștept să îmi reduc timpul la Twitter și să găsesc pe altcineva care să conducă Twitter în timp”. Cu toate acestea, duminică, miliardarul a scris într-o postare pe Twitter, că „nu va exista un succesor”. 

„Provocarea nu este de a găsi un CEO, problema este de a găsi un CEO care să țină Twitter în viață” 

Miliardarul a postat duminică un sondaj informal în care îi întreba pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui să se retragă de la conducerea companiei, iar majoritatea celor 17 milioane de respondenți au votat pentru ca acesta să-și părăsească postul. Musk a declarat mai apoi că va respecta rezultatele sondajului. 

Sondajele de pe Twitter sunt sondaje de opinie, ceea ce înseamnă că nu sunt comparabile cu cercetările profesionale de opinie publică. Roboții creați cu rea intenție sau conturi false pot, de asemenea, să înregistreze un răspuns la un sondaj de pe Twitter, astfel că nu e cert dacă într-adevăr votul a reflectat realitatea. 

Sursele au declarat că Musk a început căutările pentru un nou director general de dinainte de publicarea sondajului de opinie. 

„Chief Twit”, în română Șeful Twitter, așa cum s-a autointitulat anterior Musk, susține că utilizarea Twitter a atins un nivel record de când a preluat conducerea și că numărul discursurilor de ură a scăzut. Gestionarea Twitter de către miliardar a stârnit îngrijorări cu privire la alte întreprinderi ale acestuia. 

Alegerile discutabile ale miliardarului de a neglija Testa în favoarea Twitter 

Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari în acest an pentru a finanța preluarea Twitter. De asemenea, acesta a atras talente de la Tesla, SpaceX și Boring Co. inclusiv directori, ingineri și avocați, pentru a-l ajuta la Twitter. Musk este CEO al Tesla și SpaceX și fondator al Boring Co. 

Luni, senatoarea Elizabeth Warren, din Massachusetts, i-a scris președintelui consiliului de administrație al Tesla, Robyn Denholm, exprimându-și îngrijorarea că Musk și consiliul de administrație ar fi încălcat obligațiile legale față de acționarii Tesla. 

Parlamentara, care s-a mai certat în trecut cu Musk în legătură cu ideea unui impozit pe avere, a cerut consiliului de administrație să răspundă la întrebări specifice privind presupusa deturnare a resurselor Tesla și conflictele de interese rezultate în urma achiziționării Twitter de către Musk. 

Într-un tweet de luni seară, Musk a declarat că „Statele Unite au fost cu siguranță prejudiciate” de faptul că Warren a fost senator. Niciun reprezentant din partea lui Warren nu a răspuns la solicitările de comentarii. 

La începutul acestei luni, administratorul NASA, Bill Nelson, l-a întrebat pe Gwynne Shotwell, președinte și COO al SpaceX, dacă „distragerea atenției” lui Musk la Twitter ar putea afecta activitatea SpaceX cu agenția spațială. Nelson a relatat însă că aceasta l-a asigurat că nu va fi așa, conform CNBC.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.