Lumea la zi

Elon Musk a vorbit „pe întuneric” în fața antreprenorilor adunați la summitul G20. Cum vede acesta viitorul

Elon Musk a vorbit „pe întuneric” în fața antreprenorilor adunați la summitul G20. Cum vede acesta viitorul
sursa foto the jakarta post

Elon Musk s-a adresat în fața liderilor din domeniul afacerilor prezenți la summitul G20 din Bali, Indonezia, oferindu-și viziunea despre viitor, călătoria în spațiu, rachete de uz comercial și posibilitatea existenței extratereștrilor.

Multi-miliardarul controversat, Elon Musk, a vorbit în direct, printr-o înregistrare video, înainte de începerea summitului G20. Acesta a apărut pe un fundal întunecat, înconjurat de lumânări și purtând o cămașă tradițională indoneziană.

„Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel. De aceea sunt complet în întuneric”, i-a spus magnatului indonezian și moderator Anindya Bakrie, potrivit Digi24.

Miliardarul nu va fi prezent fizic la summit

Întrebat de ce nu a călătorit personal la summitul G20 din Bali, noul șef al Twitter a răspuns ironic, spunând că „volumul său de muncă a crescut destul de mult în ultima vreme” după finalizarea procesului de achiziție a platformei.

Cu toate acestea, nu a oferit prea multe detalii despre situația controversată legată de preluarea Twitter, pe fondul concedierilor a mii de angajați ai companiei și a acuzațiilor cu privire la moderarea conținutului de pe platformă. De asemenea, Musk a anunțat introducerea unei taxe de 8 dolari pentru verificarea conturilor de Twitter, ceea ce a provocat un nou val de critici asupra sa.

Elon Musk a preferat să vorbească despre lucruri mai îndrăznețe, cum ar fi descoperirea vieții extraterestre și călătoria prin spațiul cosmic, un obiectiv al său pe care dorește să îl atingă prin construcția de rachete comerciale sub egida Space X. Mai mult, miliardarul a vorbit despre construcția unor tunele subterane de mare adâncime, cu scopul de a decongestiona traficul terestru.

Musk a vorbit despre călătoria în spațiu și extratereștrii

„Poate că vom găsi civilizații extraterestre sau vom descoperi civilizații care au existat acum milioane de ani”, a spus el. „Cred că ar fi incredibil de interesant, să mergem acolo și să explorăm galaxia”, a afirmat Musk, potrivit Alarabiya.

Musk s-a arătat optimist în vederea construcției de tunele subterane pentru a rezolva problema traficului din marile orașe, susținând că aceasta ar fi cea mai viabilă soluție, alături de mașinile electrice.

„Vehiculele electrice și tunelurile sunt absolut un răspuns la cea mai gravă congestie posibilă din orice oraș, deoarece poți merge la câte straturi de adâncime dorești până când congestia este rezolvată”, a spus el.

În afară de viziunea sa „optimistă” asupra viitorului Indoneziei ca națiune în curs de dezvoltare, conversația a rămas în mare parte la perspectivele sale excentrice și îndrăznețe pentru viitorul Pământului.

Musk a fost invitat să folosească Indonezia ca loc de lansare pentru racheta sa SpaceX, subliniind avantajele unei locații situate lângă ecuator. De asemenea, acesta a spus că dorește să vadă platforme de rachete în întreaga lume care să permită oamenilor să călătorească „până în cealaltă parte a lumii” cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului.

„Cred că acest lucru ar deschide cu adevărat lumea dacă ai putea călători oriunde în lume în mai puțin de o oră”, a spus el.

În ciuda propunerilor sale îndrăznețe despre viitor, antreprenorul în domeniul energiei electrice, al descoperirilor spațiale și al rețelelor sociale nu și-a putut ascunde amuzamentul față de faptul că până și el răspunde de capriciile energetice ale planetei.

„Mă uit la acest videoclip și este atât de bizar. Stau aici în întuneric, înconjurat de lumânări”, a spus el.