Infofinanciar > Info > Elevii beneficiază de 10 zile libere de la scoală. Când începe vacanța de Paște
Info

Elevii beneficiază de 10 zile libere de la scoală. Când începe vacanța de Paște

Elevi în bănci
Sursă foto: The Student

Se apropie sărbătorile pascale, iar oamenii se pregătesc de mese în familie, mersul la biserică, slujba de înviere și alte tradiții sau obiceiuri care se desfășoară odată cu venirea acestei sărbători.

Aceste eveniment vine la pachet și cu zile libere, atât pentru angajați, cât și pentru cei mici, care de abia așteaptă vacanța de primăvară, ce le va oferi un timp pe care îl pot petrece cum își doresc, și mai ales o pauză de la școală.

Vacanța de primăvară pentru elevi

Vacanța de primăvară este un moment de fericire pentru elevi, care vor beneficia de 10 zile libere, fără scoală și fără stresul temelor. În perioada Paștelui, școlile vor întrerupe activitatea, începând cu vinerea care precede Paștele catolic și până după sărbătorile pascale ortodoxe. Pe 18 aprilie 2023, elevii se vor întoarce în sălile de curs, cu entuziasm și forțe proaspete.

Pe 7 aprilie, elevii români vor beneficia de a patra vacanță a acestui an. Această vacanță de Paște sau cum mai este numită, vacanța de primăvară  este ultima pauză de la studii, din structura anului școlar 2022-2023. Elevii vor mai avea vacanță în momentul încheierii anului școlar, în luna iunie.

În urma a două luni de cursuri fără pauză, elevii vor intra în vacanță pe 7 aprilie, care reprezintă vinerea dinainte Paștelui Catolic. Perioada liberă se încheie pe 18 aprilie, când cei mici se întorc în bănci. În intervalul acesta de 10 zile se va sărbătorii și sărbătorile pascale ortodoxe. În 2023, Paștele Ortodox pică pe data de 16 aprilie. Faptul că școala se va relua miercuri, 19 aprilie, în mijlocul săptămânii, este un aspect inedit al vacanței de Paște din 2023. Alegerea a fost făcută deoarece pentru creștinii ortodocși, luni, 17 aprilie, și marți, 18 aprilie, sunt a doua și a treia zi de Paște.

Vacanța de vară, mult așteptată de elevi

După pauza dată de vacanță de primăvară, elevii vor avea două luni de activitate, până la finalul anului școlar. Modulul 5 al acestui an școlar va dura din aprilie până în iunie. Anul școlar 2022-2023 se încheie pe 16 iunie și este urmat de o vacanță de vară care este planificată să dureze între 17 iunie și 3 septembrie 2023.

Cu toate acestea, școala se va încheia mai devreme pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, anii terminali, care vor termina mai devreme deoarece vor avea de  susținut în acest an Evaluarea Națională 2023 și examenul de Bacalaureat 2023. Prin urmare, cursurile elevilor de clasa a opta se vor încheia pe 9 iunie, iar cele ale elevilor din ultimul an de liceu se vor încheia pe 2 iunie 2023.

Calendarul anului școlar 2022-2023 este format din 5 module, care organizează activitatea școlară și vacanțele destinate elevilor. Acum anul școlar se află în modulul 4 care este format astfel: în intervalul 13 februarie-6 aprilie 2023 se desfășoară cursuri, iar perioada 7 aprilie-18 aprilie 2023, elevii intră în vacanța de primăvară. După vacanță va începe modulul 5 care predeve desfășurarea cursurilor în perioada 19 aprilie- 16 iunie 2023, această perioadă fiind urmată de vacanța de vară, care se desfășoară în intervalul 17 iunie-3 septembrie 2023, conform ProTv .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.