Infofinanciar > Educație financiară > Educație financiară: sfaturi pentru un buget echilibrat
Educație financiară

Educație financiară: sfaturi pentru un buget echilibrat

educatie financiara
Sursa foto: Pinterest

Experții în educație financiară sunt de părere că felul în care îți gestionezi cheltuielile este un lucru esențial în educația financiară.

Desigur, pentru asta ar trebui să aplici cele mai bune tehnici din domeniu, ceea ce îți va aigura un nivel din ce în ce mai înalt în educația financiară.

Iată, însă, până atunci, zece sfaturi ale celor mai de vază experți care te vor ajuta foarte mult să îți gestionezi cât mai eficient finanțele. Dacă le iei în serios…

Economiseşte permanent

Un pas important este ca, la începutul fiecărei luni, să ți stabilești un buget personal. Apoi, asigură-te că ai o evidență zilncă a fiecărei cheltuieli. Ei, ideea este că, pentru a pune niște bani la adăpost, poți În momentul în care îţi monitorizezi cheltuielile poţi vinde obiectele de care nu mai ai nevoie. OLX-ul este plin de asemenea exemple. Acești bani vor fi cei mai ușor de economisit.

Informează-te zilnic

Este arhicunoscut: cunoaşterea este putere! Nu contează ce îți place să urmărești. De la cărţi la webinarii, vei găsi informați valoroase, dar, nu uita, trebuie să îți faci propria părere. Bref, informează-te zilnic!

Autocontrolul este esențial

Autocontrolul te va ajuta foarte mult atunci când eşti tentat să cedezi unui impuls de a cheltui nejustificat o sumă de bani. Aceasta este una dintre calitățile ce pot face diferența și în viaa de zi cu zi, și în lumea afacerilor.

Fă-ți planuri pe termen lung

Planifică-ţi banii pe termen lung, poate chiar, de ce nu, și la momentul pensionării. Pare dificil, pare prea lung, dar asta te va feri de mi toate momentele de impas financiar care te pot pândi. În plus, când ai un scop în minte, este mai uşor să te ţii de el.

Sănătatea e neprețuită

Se recomandă să îți faci o asigurare de sănătate, astfel încât dacă ai un accident să nu fie nevoie să scoţi din buzunar bani mulți. Apoi, învață să duci un stil de viaţă sănătos, cu exerciţii fizice şi o alimentaţie echilibrată.

Foloseşte tehnologia

Căci de aia există! În zilele noastre îți poți monitoriza cheltuielile chiar și cu ajutorul unei aplicaţii gratuite instalate înpe smartphone.

Cere sfaturi

Dacă simți că ai intrat într-o criză nu intra în panică. Cere îndrumare la cei din familie, la prieteni, la colegii de la muncă. Mulți dintre ei au reușit să depășească cu succes probleme financiare.

Schimbă obiceiurile de consum

Consumerismul este promovat peste tot, dar acesta nu este drumul tău. Orice investitor știe exact de cât și de ce are absolute nevoie. Restul sunt mofturi de care te poți ușor lipsi.

Pune resursele financiare la lucru

Nu este ușor, dar vei găsi instituţii financiare care îţi pot administra banii. De asemenea, tot în această zonă, dacă vei căuta sârguincios, vei afla că poți obține şi soluţii personalizate.