Infofinanciar > Educație financiară > Educație financiară pe înțelesul tuturor. Eficiență în câtiva pași
Educație financiară

Educație financiară pe înțelesul tuturor. Eficiență în câtiva pași

educatie fiannciară; sursă foto: semneletimpului.ro
FOTO: semneletimpului.ro

Educația financiară poate fi comparată cu o curățenie făcută cu regularitate în apartamentul sau casa în care locuiți. Altfel spus, este necesar că faceți curățenie și în finanțele personale, nu de puține ori micile schimbări duc la economii consistente pe termen lung, indiferent că vorbim de bani sau timp.

În cele ce urmează venim în întâmpinarea cititorilor cu o serie de sfaturi care vor contribui la îmbunătățirea comportamentului financiar. În situația în care utilizați un cont curent optați pentru o ofertă fără comisioane de administrare, transfer sau oricare alte comisioane existente. Sunt cel puțin trei bănci care oferă clienților astfel de conturi printre care ING; Unicredit, Libra sau Raiffeissen Bank.

Lasă-te de fumat

Un obicei care vă arde atât banii cât și sănătatea este fumatul, eliminarea acestui viciu din rutina zilnică nu doar că va îmbunătății condiția medicală dar va genera și ceva finanțe suplimentare. De asemenea, atunci când ieșiți la cumpărături mergeți cu temele făcute de acasă, întocmiți o listă simplă și lăsați loc liber de maxim 1-2 lucruri suplimentare, totodată este important să nu plecați la cumpărături atunci când vă este foame, riscați să cumpărați tot magazinul.

Dacă vă notați toate cheltuielile într-un carnețel sau o aplicație veți reduce valoarea costurilor lunare cu 5-10 %. O idee bună ar fi să folosiți pe cât de mult posibil mijloacele de transport în comun sau, de ce nu bicicleta, astfel puteți economisi bani va relaxați și totodată vă îmbunătățiți condiția fizică.

Un obicei care afectează destul de mult bugetul constă în cumpăratul impulsiv, în acest caz puteți aplica regula de 30 de zile, altfel spus, nu cumpărați produsele pe loc mai ales electrocasnicele mari, așteptați o lună și luați în calcul dacă aveți într-adevăr nevoie de produsul respectiv, de cel mai multe ori după scurgerea celor 30 de zile veți renunța la orice moft.

Nu cumpărați atunci când sunteți stresat

Că tot suntem la capitolul cumpărături, indicat ar fi să nu faceți achiziții atunci când sunteți stresat. Creierul eliberează cortizol, o substanță denumită și hormonul stresului. În această situație vei cumpăra mult și fără sens, îți vei achiziționa orice obiect care îți va aduce o mică satisfacție. De preferat ar fi să faci o mică plimbare lungă sau poate să stai de vorbă cu o persoană apropiată.

Nu este o regulă să cumperi doar produse de calitate, de top. În fond ai nevoie de utilitate și nimic mai mult. În general magazinele care-și vând propriul brand le comercializează cu prețuri mult mai mici și de multe ori sunt comparabile cu brandurile renumite. În preț este inclus de foarte multe ori și costurile marketingului. Nu ar fi o ideea rea măcar să încerci produsele brand propriu, măcar pentru a le testa.

Dobânzile sunt dușmanul numărul unu al oricărui buget. Menținerea unui credit de nevoi personale nu este necesar. Trebuie să faci tot posibilul pentru a scăpa de datorii, potrivit stiintabanilor.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.