Info

După turneul de la Toronto, Simona Halep și-a umplut portofelul. Care este suma câștigată de româncă doar din tenis

Halep Sursa foto WTA Tennis
Sursa foto: WTA Tennis

Simona Halep a câștigat Turneul de la Toronto. Odată cu titlul, jucătoarei i-a revenit și premiul în valoare de 439.700 de dolari. Astfel, suma pe care Halep a câștigat-o doar din tenis de-a lungul anilor se ridică la valoarea de 40,1 milioane de dolari. La aceasta se adaugă și alte venituri aferente contractelor de imagine, reprezentării și sponsorizării.

La momentul actual, Simona Halep se clasează pe locul al treilea în topul câștigurilor jucătoarelor venite doar din tenis. Pe primele două poziții se află surorile Williams, conform WTA.  După turneul WTA de la Madrid, Halep a ajuns pe locul trei în ierarhia câștigurilor din tenis, după ce a câștigat 210.366 de dolari, depășind-o astfel pe Maria Sharapova.

Nu este de neoprit doar în tens, ci și în câștiguri

Totuși, românca nu este departe de a o întrece pe cea de pe locul doi, Venus Williams, a cărei câștiguri se ridică la valoarea de 42,2 milioane de dolari. Este posibil ca românca să ajungă în acest an pe al doilea loc și să îi ia locul surorii Serenei Williams, conform G4Media.ro.

Simona Halep a câștigat turneul după o finală de 2 ore și 18 minute cu brazilianca Bia Haddad Maia. Românca și-a adjudecat câștigul în trei seturi: 6-3, 2-6, 6-3. În prezent, Halep se află pe locul 6 în topul WTA. Aceasta este a treia oară când Halep câștigă turneul. Ea s-a mai impus și la edițiile din 2016 și 2018, când competiția s-a desfășurat la Montreal. Astfel, jucătoarea a ajuns la 24 de titluri în carieră. Totodată, este al 9-lea trofeu din seria WTA 1000 cucerit de eleva lui Patrick Mouratoglou.

Titlurile WTA la simplu câştigate până acum de Halep sunt: Toronto (WTA 1000), Melbourne (WTA 250) – 2022, Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase reușite în 2013.

Cine este Simona Halep, cea mai titrată jucătoare de tenis a României

Simona Halep este o jucătoare de tenis din România, originară din Constanța. Aceasta a atins primul loc în clasamentul mondial WTA de două ori: în 2017 și 2019.

Unele dintre cele mai importante reușite ale ei sunt turneele câștigate de Grand Slam de la Roland Garros în anul 2018 ș Wimbledon în anul 2019. Ea este cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria țării.

A fost desemnată în 2018 „Jucătoarea Anului” de către WTA și „Cea mai populară Jucătoare” în anul 2014.

La finalul lui 2018, Halep a fost aleasă de ESPN (Entertainment and Sports Programming network), ca fiind cel mai dominant jucător de tenis al anului în lume, unde a apărut în The Dominant 20, pe locul al 9-lea.