Infofinanciar > Info > Două companii de top din România și-au unit forțele! Banca Transilvania preia Țiriac Leasing
Info

Două companii de top din România și-au unit forțele! Banca Transilvania preia Țiriac Leasing

Două companii de top din România și-au unit forțele! Banca Transilvania preia Țiriac Leasing
sursa cursdeguvernare.ro

Este vorba despre giganții, Banca Transilvania și Țiriac Leasing de la Grupul Țiriac. Achiziția a fost prima de acest gen pentru BT. Aceasta a cumpărat o companie de leasing care nu face parte dintr-un grup financiar-bancar. O strategie bună pe piață pentru întărirea poziției pe câmpul de leasing auto.

BT și Grupul Țiriac au anunțat în ianuarie semnarea acordului de achiziționare. A urmat primirea aprobării din partea Consiliului Concurenței, iar în această etapă, odată cu închiderea tranzacției, BT va începe integrarea Țiriac Leasing în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Țiriac Leasing este a treia companie de profil și prima companie de leasing independentă, achiziționată de Banca Transilvania, după Idea: Leasing și ERB Leasing. În 2019, ERB Leasing a fuzionat cu BT Leasing, iar Idea:Leasing este în etapa de integrare în Grupul Financiar BT.

BT Leasing și Țiriac Leasing sunt companii de top pe piața de leasing din România, cu peste 20 de ani de activitate în domeniu. Țiriac Leasing are un portofoliu diversificat de produse de leasing și oferă finanțare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, precum și finanțare de echipamente. Clienții săi sunt companii private, instituții din sectorul public, multinaționale, persoane fizice și persoane fizice autorizate. Compania a ajuns la active de 213 milioane de euro, la finalul anului 2021, iar de-a lungul timpului a finanțat aproape 40.000 de clienţi.

Pentru Grupul Financiar Banca Transilvania, achiziția arată interesul pentru dezvoltarea pieței de leasing, creșterea și întărirea echipei, respectiv transferul de expertiză.

Consultanții tranzacției au fost, pentru Banca Transilvania, PwC, D&B DAVID și BAIAS S.C.A., iar pentru Grupul Țiriac, Filip & Company, conform unui comunicat de presă.

Banca Transilvania și Țiriac Leasing

Despre Banca Transilvania: Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 19% cotă de piaţă, 3,6 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

Despre Țiriac Leasing: Țiriac Leasing este unul dintre liderii pieței de leasing din România și oferă finanțare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, de la autoturisme până la flote comerciale, și finanțare de echipamente. Portofoliul de clienți al Țiriac Leasing este format atât din companii private, multinaționale, companii din sectorul public, cât și din persoane fizice și persoane fizice autorizate.