Infofinanciar > Lumea la zi > Donald Trump va veni în fața instanței marți, 4 aprilie! Fostul președinte riscă o pedeapsă de patru ani
Lumea la zi

Donald Trump va veni în fața instanței marți, 4 aprilie! Fostul președinte riscă o pedeapsă de patru ani

Sursă foto: gamblingsites.org
sursa: gamblingsites.org

La începutul săptămânii viitoare, Donald Trump se va afișa în fața unui tribunal din New York pentru a răspunde acuzațiilor care decurg din presupusa sa implicare într-o conspirație de mușamalizare și de tăinuire a banilor în care a fost implicată actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels și care a început înainte de alegerile din 2016.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a tribunalului, oficiali ai tribunalului din New York au spus că fostul președinte al statelor Unite este programat să se prezinte în ziua de marți, 4 aprilie, la ora 14:15, în vederea punerii sale sub acuzare.

Trump acuzat de fraudă

Joi, marele juriu din Manhattan care a cercetat rolul lui Trump în aceste plăți a decis să-l pună sub acuzare, făcându-l primul fost președinte din istoria SUA care se confruntă cu acuzații penale. În ciuda faptului că nu se cunosc detaliile specifice ale actului de acuzare, numeroase rapoarte indică faptul că Trump este acuzat de peste 30 de capete de acuzare de fraudă comercială.

Joseph Tacopina, avocatul fostului președinte, a lansat vineri dimineață o nouă campanie punând accent pe faptul că există zero posibilități ca fostul președinte să accepte o înțelegere de admitere a vinovăției în cadrul urmăririi penale. Fostul președinte s-a aprins în ceea ce vizează acuzația în declarații postate în cursul nopții de joi pe platforma sa Truth Social. El a răbufnit în fața afirmațiilor de corupție, negându-le și susținând că nu ar putea obține un proces corect la New York, de asemenea, atacându-l pe judecătorul Juan Merchan, însărcinat cu judecarea cazului, potrivit alephnews.ro.

Arestarea lui Trump

Ca parte a unor negocieri cu procurorii, instanța ar putea, de asemenea, să fie de acord să îi acorde o intrare privată în instanță, în loc de tipicul „perp walk” în fața presei adunate.

Odată intrat, însă, lui Trump i se vor lua amprentele digitale și i se va face o poză de identitate, ca tuturor inculpaților din cazurile penale. De asemenea, i se vor citi drepturile „Miranda”, reamintindu-i-se dreptul său protejat de Constituție de a avea un avocat și de a refuza să vorbească cu poliția. Inculpații acuzați de o infracțiune sunt de obicei încătușați temporar, deși avocații dlui Trump vor încerca să evite acest lucru pentru clientul lor. Pe tot parcursul procesului de înregistrare, el va fi însoțit de agenți ai Secret Service.

Trump va aștepta apoi într-o zonă de detenție sau într-o celulă până la înfățișarea sa în fața unui judecător. Acuzarea, momentul în care un acuzat își prezintă pledoaria în fața unui judecător, este deschisă publicului. Odată ce dosarul este înregistrat și este selectat un judecător, alte detalii se vor pune la punct, cum ar fi data procesului și eventualele restricții de călătorie și cerințe de cauțiune pentru acuzat.

O condamnare pentru o contravenție ar duce la o amendă. Dacă Trump ar fi condamnat pentru infracțiune, ar putea fi condamnat la o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare, deși unii experți juridici prevăd că o amendă este mai probabilă și că orice perioadă de timp în spatele gratiilor este foarte puțin probabilă, potrivit bbc.com.