Lumea la zi

Doi dintr-o lovitură! Rusia a atacat Kievul, iar Moldova a rămas pentru a doua oară fără curent

realitatea.net
FOTO: realitatea.net

Ucraina a fost bombardată din nou de trupele Kremlinului. Raidurile aeriene au vizat, așa cum era de așteptat, infrastructura critică a capitalei Kiev, potrivit informațiilor redate de France Press și Reuters.

Sistemele de apărare antiaeriană au intrat, din nou, în funcțiune, miercuri și au fost declanșate pe întreg teritoriul Ucrainei. Jurnaliștii Reuters, aflați la Kiev, au identificat rachete antiaeriene deasupra orașului. Furnizorul local de electricitate din capitala Ucrainei a fost nevoit să sisteze furnizarea electricității, iar orașul Liov a rămas complet în beznă în urma atacului rusesc.

Alarmele antiaeriene au sunat din nou în Capitala Ucrainei

Efectele ultimului atac aerian din Ucraina s-au resimțit și în Republica Moldova care a raportat întreruperi masive de curent. În aceste condiții, vicepremierul Andrei Spînu, într-o postare pe facebook, a declarat „ Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie.

Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara  Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara”

Din această cauză, transportul în comun din Capitala Republicii Moldova, Chișinău, a fost paralizată, troleibuzele au rămas staționare. La 15 noiembrie, una dintre liniile de alimentare cu electricitate a fost deconectată în mod automat din cauza bombardamentelor armatei ruse în mai multe regiuni din Ucraina.

Oficialii ucraineni estimează ca atacurile vor continua

În cursul zilei de miercuri, trupele lui Vladimir Putin au bombardat Kievul și orașul Liov aflat în vestul țării. Au fost raportate cel puțin patru explozii în Capitală, potrivit informațiilor oferite de Le Monde. În aceste condiții Vitali Klitschko a declarat că un obiectiv de infrastructură a fost atacat și le-a cerut cetățenilor să nu-și părăsească locuințele.

În ultima perioadă, Rusia și-a intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii critice din Kiev. Oficialii ministerului de Apărare ucrainean au punctat faptul că rușii vizează bombardarea infrastructurii utilizată de industria militară ucraineană.

Pentru regimul de la Kiev, atacurile desfășurate asupra rețelei vitale pentru funcționarea statului ucrainean nu mai reprezintă de mult o surpriză.

În luna octombrie, oficialii ucraineni au declarat că pe măsură ce temperaturile vor scădea iar atacurile asupra infrastructurii critice se vor intensifica. Strategia pe care o urmărește Putin constă în slăbirea moralului populației ordonând atacuri asupra centralelor energetice, hidrocentrale sau orice altă sursă care livrează populației agentul termic.

Recent, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că indiferent de vreme atacurile asupra Ucrainei vor continua iar la un moment dat acestea se vor intensifica, potrivit antena3.ro.