Infofinanciar > Lumea la zi > Documente fiscale aparținând lui Donald Trump, publicate de Comisia pentru Proceduri a Camerei Reprezentanților a SUA
Lumea la zi

Documente fiscale aparținând lui Donald Trump, publicate de Comisia pentru Proceduri a Camerei Reprezentanților a SUA

Trump
Foto. abcnews.com

Comisia pentru Proceduri din Camera Reprezentanților, controlată de democrați, a făcut publice documente legate de declarațiile fiscale ale fostului președinte Donald Trump, care acoperă cei șase ani, din 2015 până în 2020, informează postul ABC News.

Măsura vine după ce membrii comisiei au votat săptămâna trecută cu 24 la 16 pentru a face publice documentele după ce informațiile sensibile – precum numerele de conturi bancare și numerele de securitate socială.

Trump a luptat mult timp pentru a-și păstra dosarele fiscale private, încălcând cutuma adoptată de președinții anteriori care au făcut publice astfel de documente.

Trump zice că succesul îi aparține

Trump a publicat o declarație prin care a respins decizia comisiei Camerei pentru că a făcut publice documentele, susținând totodată că acestea „arată cât de răsunător a fost succesul” său.

„Democrații nu ar fi trebuit să o facă niciodată, Curtea Supremă nu ar fi trebuit să o aprobe și va duce la lucruri oribile pentru mulți oameni”, a declarat Trump.

„Marea divizare a SUA va deveni acum mult mai gravă. Democrații din stânga radicală au transformat totul în armă, dar nu uitați, aceasta este o stradă periculoasă cu două sensuri!”, mai mai declarat Trump.

Miile de pagini de dosare fiscale publicate vineri au dezvăluit unele informații noi, și au confirmat informații din trecut despre finanțele personale și de afaceri ale lui Trump.

Documente Trump

Documente Trump

Contul din China

Înregistrările confirmă informațiile anterioare potrivit cărora Trump a deținut o serie de conturi bancare în străinătate – inclusiv în timpul mandatului – și se pare că a mințit în legătură cu cel puțin unul dintre ele.

Potrivit declarațiilor, Trump a raportat că a avut un cont bancar în China în 2015, 2016 și 2017 – în ciuda faptului că a afirmat în 2020 că acel cont a fost închis înainte de a candida la președinție. „L-am închis chiar înainte de a candida la președinție, darămite de a deveni președinte”, a declarat Trump în timpul unei dezbateri împotriva lui Joe Biden în octombrie 2020.

Potrivit declarațiilor, Trump a declarat, de asemenea, că a avut venituri din peste o duzină de țări străine sau că a plătit impozite în peste o duzină de țări străine, printre care Regatul Unit, Georgia, Qatar, China, Mexic și Emiratele Arabe Unite.

Trump și soția sa, Melania, au raportat, de asemenea, donații caritabile care au scăzut încet de-a lungul anilor. În timpul primului său an ca președinte, cei doi au declarat că au făcut donații caritabile în valoare de 1,9 milioane de dolari. În 2018 și 2019, ei au donat aproximativ jumătate de milion de dolari în fiecare an, iar în 2020, nu au raportat nicio donație caritabilă.

Fără audit

Președintele comisiei, Richard Neal, democrat din Massachusetts, a declarat reporterilor că comisia a constatat că nu a existat niciun audit în curs de desfășurare al declarațiilor fiscale ale lui Trump în timpul președinției sale până când comisia le-a solicitat, în ciuda unei cerințe a IRS conform căreia declarațiile fiscale depuse de un președinte sau vicepreședinte în exercițiu sunt supuse auditului.

Neal a spus că auditul a început abia în 2019, după ce a solicitat declarațiile și a precizat că auditurile nu au fost niciodată finalizate.

„Formularele fiscale nu au fost într-adevăr niciodată auditate și doar trimiterea unei scrisori la un moment dat a determinat un răspuns retroactiv”, a declarat Neal.

Comisia solicitase declarațiile lui Trump pe șase ani de la Departamentul Trezoreriei ca parte a ceea ce a spus că este o investigație privind practicile de audit ale IRS în cazul președinților și vicepreședinților.

Trump a acuzat comisia că i-a cerut impozitele sub pretexte false, spunând că ancheta este doar o investigație motivată politic. Dar comisia a declarat că documentele au fost esențiale pentru elaborarea „legislației privind administrarea fiscală echitabilă, inclusiv legislația privind conformitatea fiscală a președintelui”.

Multe pierderi

Potrivit unui rezumat publicat săptămâna trecută de comisie, Trump și soția sa au înregistrat împreună pierderi de 31,7 milioane de dolari și au raportat 641.931 de dolari în taxe nete în primul an al campaniei prezidențiale a lui Trump, în 2015.

În anul alegerilor prezidențiale din 2016, cei doi au raportat din nou pierderi de 32,4 milioane de dolari și au plătit doar 750 de dolari în impozite, potrivit comisiei. În timpul primului an de mandat al lui Trump, cuplul a declarat că a pierdut 12,9 milioane de dolari și a plătit din nou 750 de dolari în taxe.

În 2018, venitul lor brut a crescut, ei câștigând 24,3 milioane de dolari, și au raportat că au plătit 999.456 de dolari în taxe. În 2019, cei doi au raportat că au câștigat 4,4 milioane de dolari și au plătit 133.445 de dolari în taxe.

În 2020, au raportat că au pierdut 4,8 milioane de dolari, iar Trump a plătit 0 dolari în taxe.

Nimic nou

Melissa Wiley, expert fiscal la firma Caplin & Drysdale, a declarat pentru ABC News că, pe baza volumului pierderilor sale nete de exploatare, modul în care și-a structurat afacerile nu este neobișnuit în industria imobiliară.

Cel mai important republican din comisie, reprezentantul Kevin Brady din Texas, a declarat că democrații au făcut o greșeală majoră în „graba de a-l lua la ochi” pe Trump prin publicarea declarațiilor sale fiscale.

„Democrații de la Ways and Means dezlănțuie o nouă armă politică periculoasă, care ajunge mult dincolo de președintele Trump și pune în pericol viața privată a fiecărui american”, a declarat Brady într-o declarație.

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.