Infofinanciar > Lumea la zi > Dmitri Medvedev, noi atacuri la adresa occidentalilor! „NATO este o organizaţie criminală şi trebuie dizolvată”
Lumea la zi

Dmitri Medvedev, noi atacuri la adresa occidentalilor! „NATO este o organizaţie criminală şi trebuie dizolvată”

Medvedev, Sursă foto: Playtech.ro
FOTO: playtech.ro

În România se desfășoară conferința ministerială NATO, prilej pentru miniștri de externe din cadrul alianței Nord-atlantice, să trateze chestiunile de actualitate care reprezintă o amenințare pentru securitatea euro-atlantică. Așa cum era de așteptat, războiul din Ucraina reprezintă un factor de instabilitate în regiunea flancului estic la care se mai adaugă și procesul de modernizare a armatei chineze.

În aceste condiții, fostul președinte al Federației Ruse Dmitri Medvedev, care s-a dovedit a fi cea mai vehementă voce la adresa statelor occidentale a lansat mai multe cuvinte grele la adresa oficialilor NATO.

Declarațiile lui Dmitri Medvedev

„ Lumea civilizată nu are nevoie de NATO, nu mai mult de 12% din populaţia lumii trăieşte în ţările sale membre: organizaţia trebuie să se pocăiască în faţa umanităţii şi să fie dizolvată ca entitate criminală” afirmația a fost postată pe contul de Telegram de actualul vicepreşedinte al Consiliului Naţional de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Medvedev își exprimă nemulțumirea în privința organizației NATO, tot pe canalul de comunicare on-line Telegram, acesta a ținut să sublinieze următoarele „ „Dacă, aşa cum a sugerat Stoltenberg, NATO le furnizează fanaticii de la Kiev sisteme Patriots împreună cu personalul NATO, ei vor deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor noastre armate. Sper că înţeleg asta”.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg a declarat în cursul zilei de astăzi că sunt în desfășurare discuții care vizează înarmarea armatei ucrainene cu sisteme de rachete performate Patriots.

Medvedev, care cândva s-a prezentat ca un modernizator liberal în calitate de președinte între 2008 și 2012, a devenit din ce în ce mai mult unul dintre cei mai aprigi susținători ai războiului Rusiei în Ucraina, postând pe canalele sale de socializare denunțuri dure la adresa Occidentului.

Miniștrii NATO au promis că își vor intensifica sprijinul pentru Kiev

„Dacă, așa cum a lăsat să se înțeleagă (secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg), NATO ar furniza fanaticilor ucraineni sisteme Patriot împreună cu personalul NATO, aceștia ar deveni imediat o țintă legitimă a forțelor noastre armate”, a mai scris Medvedev pe Telegram. Din mesajul său nu a reieșit clar dacă se referea la sistemele Patriot, la forțele ucrainene sau la personalul NATO care ar fi devenit o țintă.

Ucraina le-a cerut partenerilor săi occidentali sisteme de apărare aeriană, inclusiv sisteme Patriot de fabricație americană, pentru a se proteja de atacurile rusești asupra infrastructurii sale energetice.

Miniștrii NATO au condamnat ceea ce ei numesc „atacurile persistente și inconștiente ale Rusiei asupra infrastructurii civile și energetice ucrainene” și au promis că își vor intensifica sprijinul pentru Kiev, potrivit alephnews.ro.