Infofinanciar > Info > Discursul lui Rareș Bogdan, în atenția lui von der Leyen: „Nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen!”
Info

Discursul lui Rareș Bogdan, în atenția lui von der Leyen: „Nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen!”

Rareș Bogdan, Sursă foto: Realitatea
Credit imagine: Realitatea

Europarlamentarul Rareș Bogdan a ținut un discurs în Plenul de la Strasbourg. Oficialul român s-a adresat în acest fel lui Manfred Weber, membru german al Parlamentului European, precum și celorlalți lideri de grupări politice care au participat.

Discursul său a ajuns de asemenea la urechile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Charles Michel, președinte al Consiliului European și Roberta Metsola, președinte al Parlamentului European și cea care a prezidat Plenul de la Strasbourg.

Discursul lui Rareș Bogdan

 

„Excelențele voastre,

Nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru România! Consiliul din 23-24 martie este obligat să decidă plata unor compensații pentru fermierii care au pierdut enorm dupa declansarea invaziei Rusiei în Ucraina. Producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro, dar mai sunt și Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia și Bulgaria. Ajutorul acordat de Uniune Ucrainei de la începutul războiului trebuie să continue. Trebuie să sprijinim în continuare, și mai mult, lupta ucrainenilor de a-și scoate țara de sub amenințarea unui tiran. Ei mor să ne apere și pe noi, iar dacă Ucraina cade, nu suntem în siguranță. Dar Uniunea nu-i poate lăsa pe niciunii din cetățenii ei in abandon, adica nici pe fermierii români! Trebuie să găsiți o soluție! Fermierii români o așteaptă, au dreptul la ea! Și până la urmă competitivitatea nu înseamnă și cereale de calitate în Europa?

Sunt aceiași români jigniți cumplit atunci când li s-a refuzat accesul deplin în Schengen. Am atras atenția că, dacă instituțiile europene alimentează, prin decizii greșite, nemulțumirile populației, valul de euroscepticism va creste, iar extremiștii vor exulta. Acum 8 ani, românii erau cei mai eurooptimiști, adică 68%, când media europeană era de 54%. Acum, post decizie complet nedreaptă pe extinderea Schengen, au devenit cei mai europesimiști: 46%, față de media europeană, care este de 62%. Este o tendință care a început în timpul pandemiei, când România a fost teren de joacă al dezinformării rusești si a explodat post decizie Schengen din luna decembrie.

Excelențele voastre, nu abandonați România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO și UE!”

Ce trebuie să știm despre Rareș Bogdan și drama fermierilor

Acesta este un transcript al discursului pe care politicianul Rareș Bogdan l-a ținut în Plen. El a fost urcat pe pagina oficială de Facebook a europarlamentarului, unde s-a precizat și numărul considerabil de oficiali în fața cărora a fost ținut discursul. Lista o include pe președinta Comisiei Europene, „Ursula von der Leyden” (sic).

Acesta, menit să încurajeze exportul de cereale de către România în UE, vizează apărarea drepturilor fermierilor români. Europarlamentarul consideră că, dacă românii care se specializează în agricultură intensivă nu sunt incluși în exportul de cereale, România va avea parte de o nedreptate pe potriva celei pe care a suferit-o atunci când i-a fost refuzată aderarea la zona de liberă circulație Schengen.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.