Infofinanciar > Lumea la zi > Diferențe foarte mici între Biden și Trump! Alegerile din SUA, un adevărat spectacol
Lumea la zi

Diferențe foarte mici între Biden și Trump! Alegerile din SUA, un adevărat spectacol

Președintele Joe Biden se pare că a început să recupereze în sondaje. Avansul fostului președinte Donald Trump nu mai este chiar atât de mare. Iar aceste rezultate subliniază acum cât de strânse vor fi alegerile prezidențiale din 2024. Unul dintre cele mai noi sondaje prezidențiale din SUA a fost reazliat de către New York Times în colaborare cu Siena College.

Donald Trump îl devansează pe Biden cu doar un punct procentual, conform noilor sondaje. Iar ambii candidați sunt cotați cu un procent de 46% și, respectiv, 45%. Sondajul reprezintă acum un impuls semnificativ pentru președintele în exercițiu. Căci Joe Biden a rămas în urma lui Trump în sondajele anterioare.

Diferențe foarte mici între Biden și Trump

Un sondaj realizat de către echipa de la New York Times în colaborare cu Siena College, îl pune pe Trump în fața lui Biden cu până la cinci puncte procentuale, la 48% și, respectiv, 43%. Dar se pare că Joe Biden începe acum să își consolideze sprijinul în rândul americanilor care l-au votat la alegerile din 2020. Conform cifrelor, 89% dintre susținătorii săi din 2020 spun că ar vota pentru el din nou, în alegerile din 2024. Într-un sondaj anterior, 83% au spus același lucru.

Donald Trump are în continuare un sprijin puternic în rândul americanilor. Căci circa 94% în rândul susținătorilor săi din 2020 spun că ar vota din nou cu republicanul. Însă, se observă o scădere față de 97% în sondajul din martie. Joe Biden, care a înregistrat o scădere a sprijinului în rândul alegătorilor de culoare și latino-americani, a început să înregistreze progrese și în rândul acestor alegători.

Este forba despre un grup numeors, o coaliție-cheie în spatele victoriei sale din 2020. Cu toate acestea, sprijinul său în rândul acestor alegători nu este încă la fel de mare ca în 2020, potrivit sondajului. Și în timp ce vârsta continuă să fie o preocupare majoră pentru Biden, căci 69% dintre alegătorii din sondaj spun că este prea bătrân pentru a fi un președinte eficient, această preocupare a scăzut în rândul alegătorilor cu vârsta peste 65 de ani.

Trump vs Biden

Dar alte probleme de campanie continuă să pună probleme pentru campania de realegere a lui Joe Biden. Potrivit sondajului, fostul președinte îl devansează pe Biden atât în privința economiei, cât și în privința imigrației. În ceea ce privește economia, 64% au aprobat modul în care Trump a gestionat economia. Față de 63% care au dezaprobat modul în care a gestionat-o Biden. Iar în ceea ce privește imigrația, 50% dintre alegători au aprobat modul în care Trump a gestionat această problemă. Comparativ cu 64% dintre alegători care au dezaprobat activitatea lui Biden.

Sondajul a fost realizat cu 1.059 de alegători înregistrați și a avut o marjă de eroare de eșantionare în rândul alegătorilor înregistrați de plus sau minus 3,3 puncte procentuale, scrie USA Today.