Infofinanciar > Lumea la zi > Vânzările globale de vehicule electrice au crescut cu 12% în martie
Lumea la zi

Vânzările globale de vehicule electrice au crescut cu 12% în martie

Masini chinezesti Sursa foto Arhiva companiei
sursa foto arhiva companiei

Vânzările globale de vehicule complet electrice și plug-in hybrid (PHEV) au crescut cu 12% în martie față de aceeași lună din 2023, creșterea din China și de pe piața americană fiind parțial compensată de o scădere de 9% în Europa, a anunțat vineri firma de cercetare de piață Rho Motion.

„În general, creșterea vânzărilor a încetinit, dar este încă oarecum pozitivă”, a declarat Charles Lester, manager de date la Rho Motion, pentru Reuters.

Cererea de vânzări pentru mașinile electrice s-a răcit în ultimele luni, după ce a crescut spectaculos timp de mai mulți ani, consumatorii așteptând ca modele mai accesibile să ajungă pe piață.

Vânzările globale de vehicule electrice au crescut la 1,23 milioane de unități în martie. Vânzările au crescut cu 27% în China și cu 15% în Statele Unite și Canada.

Rho Motion a prezis că vânzările globale de mașini electrice vor crește între 25% și 30% în acest an. Lester a declarat că, probabil, creșterea globală va fi acum mai aproape de partea inferioară a acestei previziuni.