Lumea la zi

Dezvăluiri din noua autobiografie a prințului Harry! Relația complicată a britanicului cu familia regală

usmagazine.com
sursa: usmagazine.com

Prințul Harry și Meghan Markle, ducele și ducesa de Sussex, au fost pe prima pagină a ziarelor dn ultimii ani, după ce s-au retras din poziția de membri de rang înalt ai familiei regale britanice în anul 2020. 

Multe dezvăluiri din spatele circumstanțelor plecării lor și alte detalii rareori făcute publice despre familia regală vor fi aduse în atenția publicului atunci când prințul Harry, în vârstă de 38 de ani, își va lansa noua autobiografie, „Spare”, care va ajunge pe rafturile librăriilor marți. 

În cartea sa, prințul a recunoscut luptele sale cu depresia și durerea cauzate de moartea mamei sale, prințesa Diana, și relația sa fracturată cu familia sa.  

Rivalitatea cu fratele său, prințul William  

Prințul Harry a scris în noua sa carte că a avut o „rivalitate între frați” cu fratele său mai mare, prințul William, scriind că el și fratele său au trăit vieți separate după moartea mamei lor, în timp ce mass-media i-a prezentat ca fiind frați iubitori.  

Prințul Harry a recunoscut pentru Anderson Cooper (juenalist american al CNN) că William i-a spus că William pretindea că nu se cunosc în timp ce erau în liceu, lucru pe care Harry l-a citat ca fiind un moment care l-a rănit.  

„Nu puteam să înțeleg ce s-a întâmplat”, i-a spus Harry lui Cooper. „Eram gen: „Ce vrei să spui? Acum suntem la aceeași școală. Adică, nu te-am văzut de ani de zile, acum putem ieși împreună’. William însă i-a spus: ”Nu, nu, nu, nu, când suntem la școală nu ne cunoaștem”. 

„Cum ar fi, am avut o experiență traumatică foarte asemănătoare, iar apoi… am tratat-o în două moduri foarte diferite”, a adăugat Harry, făcând referire la moartea prințesei Diana. 

De asemenea, Harry a menționat în noua sa carte că a avut o altercație fizică cu William în 2019 în legătură cu soția sa, Meghan, spunând că William l-a trântit la pământ, ceea ce a dus la o rană vizibilă la spate.  

Harry a crezut că Diana a dispărut când a murit 

Prințul Harry a scris, de asemenea, despre răposata sa mamă, prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină în 1997, când el avea 12 ani, spunând că a crezut că mama sa a dispărut inițial. 

„Nu ai crezut că a murit”, l-a întrebat Cooper pe Harry. „Unh-uh (Nu). Pentru o lungă perioadă de timp, pur și simplu am refuzat să accept că ea s-a dus”, a răspuns Harry. „Ăm, o parte din mine știa că, știi, ea nu ne-ar fi făcut niciodată asta, dar și o parte din mine credea că, poate că totul face parte dintr-un plan”. 

„Vreau să spun, chiar credeai posibilitatea că ea a decis să dispară pentru o perioadă?” Cooper l-a întrebat pe Harry. „Pentru o perioadă, iar apoi că ne va chema și că vom merge să ne alăturăm ei, da”, a răspuns Harry, menționând că el și William au avut discuții despre gândul că mama lor va reapare într-o zi.  

Interviul din ”60 minutes” a citat, de asemenea, faptul că Harry a insistat să vadă fotografii de la locul accidentului pentru „dovada că ea era în mașină”. 

Cariera militară l-a salvat pe Harry 

Prințul Harry a scris, de asemenea, în noua sa autobiografie, despre cum serviciul său în armata britanică i-a salvat viața, spunându-i lui Cooper în interviul acordat în cadrul ședinței că a reușit să găsească normalitatea în timpul mandatului său.  

„M-a scos din lumina reflectoarelor din… din presa britanică. Am putut să mă concentrez asupra unui scop mai mare decât mine, să port aceeași uniformă ca toată lumea, să mă simt normal pentru prima dată în viața mea”, i-a spus Harry lui Cooper, menționând ceea ce el consideră a fi realizări majore, cum ar fi pregătirea pentru a deveni pilot de elicopter Apache.  

Prințul Harry a declarat pentru ”60 Minutes” că înrolarea în armata britanică și serviciul în Afganistan „m-a salvat în multe privințe”. Harry a spus că lupta sa a început atunci când mama sa a murit, iar serviciul militar l-a ajutat să se vindece. „M-am simțit ca și cum aș fi transformat durerea într-un scop. 

„M-am simțit ca și cum aș fi transformat durerea într-un scop”, a spus Harry. „Nu aveam conștiința la momentul respectiv că îmi trăiam viața în adrenalină, iar acest lucru s-a întâmplat de la vârsta de 12 ani, din momentul în care mi s-a spus că mama mea a murit.”  

I-a cerut tatălui său să nu se căsătorească cu Camilla 

Prințul Harry a mai spus că el și fratele său l-au rugat pe tatăl lor, acum regele Carol al III-lea, să nu se căsătorească cu Camilla, acum mama sa vitregă, regina consort, spunând că o consideră periculoasă pentru cât de mult își dorea să-și reabiliteze imaginea după ce Diana a dezvăluit că Camilla era a treia persoană din căsnicia lor.  

„Atât tu, cât și fratele tău i-ați cerut direct tatălui tău să nu se căsătorească cu Camilla?”, l-a întrebat Cooper pe Harry. 

„Nu am crezut că este necesar”, a răspuns Harry. „Ne-am gândit că va cauza mai mult rău decât bine și că dacă el era acum cu persoana lui, asta… cu siguranță că este suficient. De ce să mergi atât de departe când nu e neapărat nevoie?  Am vrut ca el să fie fericit. Și am văzut cât de fericit era cu ea. Așa că, la momentul respectiv, am zis: „Bine”.

Harry s-a referit, de asemenea, la mama sa vitregă ca fiind „periculoasă” din cauza legăturilor ei cu presa britanică. „Asta o făcea periculoasă din cauza legăturilor pe care le avea în presa britanică. Și exista o disponibilitate deschisă de ambele părți de a face schimb de informații”, a spus Harry, citat de The Hill.