Infofinanciar > Lumea la zi > Dezvăluire CNN: Rusia a amânat anunțul retragerii din Herson pentru a nu oferi o victorie politică lui Biden.
Lumea la zi

Dezvăluire CNN: Rusia a amânat anunțul retragerii din Herson pentru a nu oferi o victorie politică lui Biden.

Putin, Sursă foto: G4Media.ro
Sursă foto: G4Media.ro

Potrivit mai multor informații apărute în spațiul public, Rusia și-ar fi amânat anunțarea retragerii din orașul Herson până după alegerile intermediare din Statele Unite. Acest lucru a fost luat în considerare pentru a nu oferi o victorie politică administrației Biden. De asemenea, o persoană din jurul politicienilor de la Moscova a susținut că oficialii ruși de rang înalt ar fi discutat despre alegerile intermediare din SUA ca factor în timpul deliberărilor privind anunțul retragerii.

Însă, acesta nu este singurul considerent avut în vedere în anunțarea retragerii Rusiei. Mai mulți oameni din cadrul militar al SUA  au anunțat că Rusia avea de gând de mai mult timp să se retragă din Herson.

De asemenea, săptămâna trecută, președintele Joe Biden a susținut că administrația sa consideră momentul anunțului Rusiei ca fiind doar o simplă coincidență.

„Mi se pare interesant că au așteptat până după alegeri pentru a face această apreciere, ceea ce știam de ceva timp că vor face, și este o dovadă a faptului că au probleme reale – armata rusă”, a susținut Biden la o conferință de presă miercurea trecută.

Condiționați de „sprijinul acordat Ucrainei”

 

În plus, direcția lansată în spațiul public, potrivit căreia Rusia a refuzat să ofere vești despre retragerea din Herson înainte și în timpul alegerilor intermediare din SUA, se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care arată că Rusia pariază pe faptul că o SUA condusă de republicani va oferi mai puțin sprijin Ucrainei, scriu cei de la G4Media.

Acest lucru a fost transmis de liderul minorității din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy. Oficialul american a lăsat de înțeles că o Cameră a Reprezentanților dominată de republicani va monitoriza și va controla mai atent banii și armele care ajung la Kiev. Însă, aceste ipoteze au fost respinse imediat de unii republicani.

„Chiar dacă există în continuare un acord bipartizan robust cu privire la Ucraina, partidul care a fost mult mai vocal de susținere este Partidul Democrat și, în special, administrația Biden”, a precizat o persoană din sfera politicii SUA, a cărui identitate nu a vrut să fie divulgată.

Rusia s-a implicat activ în alegerile din SUA

Oligarhul rus, Evgheni Prigojin, a confirmat indirect săptămâna trecută faptul că Rusia, prin guvernul său de la Moscova, l-a sprijinit pe Donald Trump în campania prezidențială a republicanului din alegerile prezidențiale din 2016 și 2020.

„Ne-am amestecat, ne amestecăm și ne vom amesteca în alegerile din SUA”, a transmis printr-o postare pe Telegram Prigojin.

Acesta conduce în prezent Internet Research Agency, o fermă de troli desfășurată în timpul alegerilor americane din trecut pentru a răspândi dezinformare.