Info

Despre summer body și cum să te păstrezi în formă vara aceasta! Sfaturi pentru un stil de viață sănătos

sport fitness
descopera.ro

Este momentul ieșirilor la plajă și la piscină! Acum, mai mult ca niciodată contează cum te simți în propria piele. Ai reușit să ajungi într-o formă destul de bună în timpul primăverii, dar ți se pare pur și simplu prea cald în timpul verii pentru a continua exercițiile?

Vara, pe lângă toate avantajele pe care le are, vine la pachet și cu disconfortul termic, pe care dacă nu ești prea bun prieten cu soarele, s-ar putea să te deranjeze. Însă, nu este recomandat să renunți la sport. Pentru a te antrena confortabil, trebuie sa iei anumite măsuri de precauție ca să învingi căldura verii și să ai grija de sanatatea ta.  În timp ce centrele de fitness oferă, de obicei, un mediu răcoros, plăcut, temperaturile ridicate pot fi o problemă dacă ești obișnuit să exersezi afară în aer curat.

Sfaturi pentru a rămâne în formă pe timpul veriii

Folosește protecție solară în permanență

Cel mai bun prieten al tău pe timpul verii trebuie să fie SPF-ul. Dacă ai senzația că dacă nu faci plajă, nu se poate întâmpla nimic dacă nu folosești loțiune de protecție împotriva soarelui, este total greșit. Orice activitate în aer liber include și expunerea la razele solare, astfel încât protecția este foarte importantă. Optează pentru o loțiune fără ulei, cu factor de protectie de cel puțin 30, care nu va interfera cu capacitatea corpului tău de a-și normaliza temperatura prin transpiratie.

Evită orele în care soarele este cel mai arzător

În timpul verii, trebuie să se faci și exerciții în aer liber foarte devreme dimineața, când încă nu este prea cald, sau foarte târziu după-amiaza / seara, când se răcește cel puțin un pic. Nu aștepta căldura amiezii pentru a te antrena în aer liber. Evita activitățile fizice între orele 11:00 și 15:00.  

Cadența trebuie să fie mai scăzută

Intensitatea antrenamentului pe o vreme toridă crește semnificativ, este recomandat pentru a face față până la final, să reduci ritmul, cel puțin la început. Așadar, dacă în mod normal un antrenament era format dintr-o alergare de cinci kilometri, pe timpul verii este recomandat să reduci la trei. Iar dacă în anumite zile soarele arde puternic, este mai bine să te antrenezi într-un spațiu închis, cu aer conditionat. Fie ca faci acest lucru la sala de fitness sau în propria sufragerie

Hidratare intensă și gustări inteligente

Bea cei 2 litri de apă pe zi, mănâncă fructe și legume cu conținut ridicat de apă, și poți consuma chiar și o băutură sportiva dacă te antrenezi mai mult de o ora. Biscuiții uscați și batoanele energetice nu pot fi cea mai bună alegere pentru zilele călduroase de vară. Fructe tăiate la rece, legume tăiate răcite, smoothie-uri, acadele de înghețată făcute cu suc de fructe și gustările similare sunt o alegere mult mai bună care vă va oferi energia necesară, și îți menține stilul de viață sănătos.

Poartă haine deschise la culoare

Chiar dacă până acum ai fost obișnuit cu hainele strâmte pe corp, acestea nu sunt cea mai bună idee într-o zi toridă de vară. Recomandat este să porți haine mai largi și deschise la culoare atunci cand faci sport. Hainele ușoare și aerisite te vor ajuta să respiri mai ușor și să îți termini antrenamentul.