Infofinanciar > Lumea la zi > Departamentul Apărării al Statelor Unite are o nouă strategie de accelerare a capabilităților inteligenței artificiale
Lumea la zi

Departamentul Apărării al Statelor Unite are o nouă strategie de accelerare a capabilităților inteligenței artificiale

inteligenta artificiala (sursă foto: entrepreneurshipinabox.com)
Foto: facebook.com

Departamentul Apărării al Statelor Unite are o nouă strategie de accelerare a capabilităților avansate de inteligență artificială pentru a se asigura că militarii Statelor Unite își mențin superioritatea decizională pe câmpul de luptă.

Strategia de adoptare a datelor, analizelor și inteligenței artificiale pentru 2023 a Pentagonului se bazează pe anii de cercetare în dezvoltarea inteligenței artificiale și consolidează avantajul competitiv al Statelor Unite pentru implementarea acestor tehnologii emergente.

Departamentul Apărării în acțiune

”Ne-am concentrat pe integrarea inteligenței artificiale în operațiunile noastre în mod responsabil și rapid pentru a ne îmbunătăți avantajul decizional”, a declarat secretarul adjunct al apărării, Kathleen Hicks.

Ea a adăugat că, din punct de vedere al descurajării și al adaptării împotriva agresiunii, sistemele asistate de inteligență artificială pot ajuta la accelerarea vitezei deciziilor comandanților și la îmbunătățirea calității și acurateței acestor decizii, care pot fi decisive în câștigarea unei lupte.

AI va domina teatrele de război

Noul document înlocuiește strategiile similare din 2018 și 2020, care au pus bazele dezvoltării capabilităților activate ale inteligenței artificiale. Inteligența artificială va domina în viitor războiul, și nu doar în modul în care credem sau pe care îl putem percepe în prezent. Inteligența artificială se numără printre numeroasele tehnologii de ultimă generație care promit să schimbe conducerea războiului, în anii următori.

Multe skill-uri

Nu înseamnă neapărat că mașinile pot înlocui factorii umani de decizie. Eficacitatea inteligenței artificiale depinde nu numai de sofisticarea tehnologiei, ci și de modul în care organizațiile o folosesc pentru anumite misiuni.

Abilitatea de a antrena și reinstrui din mers algoritmii de inteligență artificială va deveni un avantaj critic în războaiele viitoare.