Infofinanciar > Info > Generalul canadian care a condus un laborator secret în Ucraina a fost capturat de ruși
Info

Generalul canadian care a condus un laborator secret în Ucraina a fost capturat de ruși

sursa evz.ro
sursa evz.ro

Trevor Cadier, un general canadian a fost prins de armata rusă în timp ce fugea din Mariupol, acesta s-a ascuns multă vreme în combinatul din Azovstal, spun sursele din presă și publicații realizate de bloggeri.

Rușii nu au reușit să pună stăpânire pe uzina Azovstal, în timp ce controlează tot orașul Mariupol. Cea mai mare uzină de laminare a oțelului din Ucraina adăpostește în  momentul de față undeva între 500 și 800 de soldați ucraineni. Acolo se ascundea și generalul Cadier, care, spun sursele, mai înainte ar fi condus un laborator biologic care a fost denumit numărul 1 din Ucraina. Canadianul a fost condus la Moscova, unde va fi pus în fața justiției ruse. 

Utilizatorii rețelei Twitter au propus ca generalul, drept pedeapsă, să testeze pe propria piele noile medicamente. Din informațiile anterioare s-a făcut cunoscut că generalul-mercenar ține legătura cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Trevor Cardier anul trecut în septembrie trebuia să preia comanda Forţelor Terestre canadiene. Întrucât unul dintre foștii angajați l-a acuzat de violență, numirea nu a avut loc. La scurt timp după aceea, Trevor Cadier a demisionat din funcție, s-a retras din serviciul militar și a plecat în Ucraina, dezvăluie ziarul Ottawa Citizen într-un articol publicat în 21 aprilie.

Pe 30 aprilie, din interiorul uzinei Azovstal și din casele învecinate au fugit 46 de oameni, pentru ca pe 1 mai să fie eliberate din incinta uzinei 80 de civili. Un bărbat care a părăsit teritoriul intreprinderii susține că acum au mai rămas undeva la 300 de persoane în interiorul combinatului printre care și naționaliști, dar și mari reprezentanți ai comandamentului țărilor NATO.

”Azovstal este o fabrică care a fost construită în timpul Uniunii Sovietice”, a spus Basurin în urmă cu câteva zile în cadrul televiziunii de stat ruse. „Este construită din mult beton și fier. Există etaje subterane pe mai multe niveluri acolo, așa că nu are sens să luăm această țintă cu asalt, pentru că riscăm să pierdem o mulțime de soldați, iar inamicul nu va suferi aceleași pierderi. În momentul de față, trebuie să blocăm accesul în această fabrică, să găsim toate ieșirile și intrările, este posibil să facem asta. Și apoi să apelăm, cred, la trupele chimice care vor găsi o modalitate de a afuma cârtițele în vizuină”.

De asemenea, premierul Ucrainei a spus că soldații ucraineni vor lupta până la capăt, deși mai au sub control doar orașul Mariupol, aceștia nu se vor declara învinși.