Infofinanciar > Info > Delir la Moscova! Reacție deplasată a unei jurnaliste ruse după Eurovision
Info

Delir la Moscova! Reacție deplasată a unei jurnaliste ruse după Eurovision

protest Ucraina sursă foto unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Yulia Vityazeva este gazda unui talk-show care se difuzează la postul de stat Russia 1, televiziunea naţională din Moscova. După ce Ucraina a fost anunțată câștigătoarea Eurovision 2022, jurnalista a postat pe Twitter un mesaj în care cerea aruncarea unei bombe la Torino, locul în care avea loc competiția muzicală.

Ediţia Eurovision 2022 de la Torino a fost câştigată, sâmbătă 15 mai, de Ucraina. Țara a fost reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”, devenită, între timp, imnul soldaților care apără țara. La final, după ce a primit trofeul, Oleg Psiuk, liderul trupei de folk-rap a lansat un mesaj de sprijinire a țării sale și de salvare a orașului Mariupol și a celor care se află încă în combinatul Azovstal.

Julia Davis, care este o jurnalistă colaboratoare la Washington Post și care monitorizează televiziunea rusă de stat, a fost cea care a atras atenția lumii întregi asupra comentariului făcut de Yulia Vityazeva.

„Bombardați Torino cu o rachetă Satan!” a publicat la scurt timp după aflarea deznodământului Eurovision, pe Twitter. Prezentatoarea rusă este nemulțumită de faptul că Ucraina a fost declarată câștigătoare și și-a vărsat nervii asupra organizatorilor evenimentului desfășurat în Palatul Olimpic din Torino.

Prezentatoarea rusă a susținut anexarea Crimeei

Nu este prima declarație controversată a jurnalistei de la Russia 1, nu mai departe de acum câteva zile a declarat, conform Il Quotidiano: „Kievul ucide oameni pașnici în Donbas, din 2014. Acum cere mai multe arme pentru ce? Uită de istorie, că totul a început de acolo”

Rachetele nucleare rusești R-36M sunt cunocute în terminologia NATO ca „Satan”.

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 82-a zi, de la începul conflictului au fost uciși peste 3300 de civili, potrivit datelor oficiale, în timp ce Organizația Națiunilor Unite consideră că numărul real al victimelor este mult mai mare.