Infofinanciar > Vocile afacerilor > Datanet Systems anunță majorarea cifrei de afaceri, dar și multe proiecte de referință
Vocile afacerilor

Datanet Systems anunță majorarea cifrei de afaceri, dar și multe proiecte de referință

Datanet Systems
sursă foto: arhiva companiei

Veniturile au crescut cu 12 % față de anul precedent. Telecomunicațiile, serviciile financiare și sectorul public au avut cea mai mare pondere în venituri. Compania are 76 de angajați și peste 260 de certificări profesionale.

Datanet Systems, unul dintre principalii integratori de sisteme IT complexe din România, a crescut cifra de afaceri cu 12% în 2023, până la 41,7 milioane euro. Creșterea a fost peste obiectivele stabilite ca țintă de vânzări și se înscrie în evoluția pozitivă a grupului Soitron, din care face parte compania, pe toate piețele din regiune. La nivel de tehnologii, 60% dintre venituri au fost generate de soluții dedicate rețelelor de date, iar sectoarele cu ponderea cea mai mare în cifra de afaceri au fost telecomunicațiile, serviciile financiare și sectorul public.

Proiecte de referință

Anul 2023 a marcat o serie de proiecte de referință în activitatea Datanet Systems: cel mai mare proiect SD-WAN din România pentru Mega Image, infrastructuri de comunicații bazate pe tehnologii Cisco pentru Vodafone și Orange, precum și câștigarea unor licitații publice importante în proiecte derulate cu MAPN (infrastructură de rețea Cisco Systems) și STS (echipamente de comunicații pentru viitoarea platformă de cloud guvernamental).

Aria de securitate cibernetică a înregistrat de asemenea o creștere semnificativă, în contextul creșterii amenințărilor cibernetice, dar și al apropierii termenului limită pentru adoptarea Directivei NIS 2. În 2023, Datanet a derulat, cu susținerea din partea grupului Soitron, primul proiect de evaluare a poziției și strategiei de securitate, la o companie din România.

Relația de parteneriat cu Cisco Systems s-a consolidat prin obținerea în premieră națională a certificării Cisco Partner Lifecycle Services – Support, dar și a certificării unui număr impresionant de specialiști. De altfel, pregătirea personalului este o prioritate pentru Datanet Systems, ai cărei echipă de 76 de angajați deține peste 260 de certificări profesionale tehnice, dintre care 183 pentru Cisco Systems.

Evoluții pe termen lung

În 2023, compania a pus și bazele unui departament de Business Development care să gestioneze oportunitățile abordării unor noi sectoare de piață sau arii tehnologice, pentru susținerea evoluției pe termen lung.

Dragoș Stroescu, Director executiv Datanet Systems, sursă foto: Arhivă

„Anul 2023 a fost un an în care am muncit intens, cu multe solicitări din partea clienților care rulează infrastructuri critice și cerințe foarte stricte atât tehnice, cât și de business. Una dintre provocările noastre majore a fost totodată a fost alinierea la tehnologiile de nouă generație, care includ elemente de machine learning, inteligență artificială, asistenți virtuali și voice recognition.

Aceste tehnologii sunt îmbrățișate tot mai mult pe piața locală și ne obligă să acordăm o atenție ridicată pregătirii profesionale a oamenilor pentru a fi la zi cu tot ceea ce apare în industria IT. Focusul pe inovație tehnologică și pe pregătirea continuă a echipei ne-au permis atingerea tuturor obiectivelor stabilite la începutul anului și consolidarea poziției pe piața integratorilor de sisteme”, afirmă Dragoș Stroescu, Director executiv Datanet Systems.

Priorități

Prioritățile de business pentru 2024 includ extinderea portofoliului de soluții și servicii de securitate cibernetică, prin o mai strânsă colaborare cu Soitron și preluarea unor bune practici existente la nivelul grupului.

Totodată, Datanet Systems vizează consolidarea parteneriatelor cu producători precum Juniper, F5, Palo Alto și Fortinet, precum și exploatarea comercială a achiziției și integrării companiei Splunk de către Cisco Systems. O altă prioritate pe termen lung este și creșterea ponderii vânzărilor de servicii profesionale în cadrul cifrei de afaceri.