Infofinanciar > Info > Dani Oțil probleme cu Primăria Sectorului 1. S-au demarat proceduri de confiscare a veniturilor
Info

Dani Oțil probleme cu Primăria Sectorului 1. S-au demarat proceduri de confiscare a veniturilor

Dani Oțil probleme cu Primăria Sectorului 1. S-au demarat proceduri de confiscare a veniturilor
sursa money.ro

Dani Oțil deține împreună cu un asociat un local deschis recent în zona Herăstrău, mai exact la intrarea din Aviatorilor. În urma unor controale organizate în acea zonă de Primăria Sectorului 1 din Capitală, acesta împreună cu alți patroni au intrat în vizorul primarului Clotilde Armand, fiindu-i suspendată activitatea.

Parcul Herăstrău, ținta Poliției Locale. În urma unui amplu control care a avut loc în perioada  02.05.2022 – 08.05.2022, au fost aplicate 11 sancțiuni cu amendă în cuantum de 51.000 lei, după cum urmează: 9 sancțiuni contravenționale în cuantum de 45.000 lei pentru amplasarea teraselor pe domeniul public (teren ALPAB), fără deținerea autorizațiilor/ avizelor necesare (Isoletta, Quatro Stagione, Pescăruș, Taverna Racilor, It Cucina, etc); 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei pentru amplasarea terasei pe domeniul privat, fără deținerea autorizațiilor/avizelor necesare (Ristorante Il Calcio); 1 sancțiune contravențională pentru fumat în spații închise (Isoletta), declară reprezentanții Sectorului 1.

Banii din vânzări confiscați

„Poliția Locală Sector 1 – Compartimentul Control Activități Comerciale a făcut verificări în Parcul Herăstrău. În situația a 6 unități de alimentație publică sancționate anterior, în luna aprilie, pentru desfășurarea activității fără deținerea autorizației de funcționare, dar care au formulat plângeri împotriva proceselor verbale de constatare și sancționare a contravențiilor (Tuya, Funky Lounge, Il Locale, Taverna Racilor, Hero și It Cucina), s-a aplicat o nouă sancțiune cu amendă și s-a dispus măsura suspendării activității comerciale (6 sancțiuni în cuantum de 7.000 lei)”, a precizat primarul Clotilde Armand.

În ceea ce privește cele șase localuri s-a suspendat activitatea, însă în cazul altor trei „cârciumi”, printre care se numără și cea deținută de Oțil, primarul de la sectorul 1 afirmă că li se pot confisca banii din vânzări. „În cazul a 3 societăți comerciale, care au mai fost sancționate, s-a aplicat amendă pentru funcționare în perioada suspendării activității și s-a demarat procedura de confiscare a veniturilor ilicite realizate în perioada în care au funcționat fără autorizație”, mai adaugă Clotilde Armand.

Proces Verbal contestat în instanță de prezentatorul TV

„Eu și asociatul meu, Dani Oțil, suntem la al doilea proiect, primul, început acum 6 ani, fiind restaurantul ‘The Grill’. De fapt, motivul reîntoarcerii mele în România a fost colaborarea cu Dani. Fiecare se ocupă cu partea să: eu, de tot ce înseamnă know-how, iar el, de partea de imagine și marketing. Construcția cafenelei a început de la cafeaua Inpresso, pe care noi o avem ca brand. Pentru că ne începem activitatea devreme și terminăm târziu în noapte, acoperim toate segmentele orare: începem cu micul dejun, apoi cu elemente de patiserie, dar avem și un mix tip brunch”, declara recent Marian Damian, asociatul lui Dani Oțil, despre activitatea terasei din Herăstrău, citat de Gândul.ro.

Aceștia nu au plecat capul sancțiunilor primite din partea primarului Clotilde, astfel, decizia de suspendare a activității „Inpresso Lounge”, deținută de vedeta de televiziune, a fost contestată în instanță, iar localul în urma acestui fapt poate funcționa până la soluționarea cazului.

Însă, cu toate acestea managerii de la „Inpresso” recunosc faptul că nu au autorizație de funcționare.