Infofinanciar > Info > Dai un ban, da’ stai… parcat! Ce venituri vrea primăria Bucureștiului să obțină prin intermediul locurilor de parcare
Info

Dai un ban, da’ stai… parcat! Ce venituri vrea primăria Bucureștiului să obțină prin intermediul locurilor de parcare

locuri de parcare - sursa foto - b365.ro
locuri de parcare - sursa foto - b365.ro

Conducerea Bucureștiului a început procesul de valorificare a uneia dintre cele mai importante resurse, mai exact locurile de parcare. Primul pas a fost deja făcut, fiind vorba despre aprobarea planului de investiții pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor din București.Viceprimarul capitalei spune într-o postare pe Facebook că obiectivul este producerea unor venituri de un milion de lei pe zi, proveniți din folosirea parcărilor.

Acest proiect prevede și următoarele aspecte: amenajarea unor noi locuri de parcare cu plată, oprirea accesului mașinilor pe trotuare și digitalizarea. Aceste lucruri vor contribui la creșterea încasărilor.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul din București, pe contul său de Facebook a făcut un mic rezumat al acestui proiect dar și o proiecție în viitor a acestuia: „Creăm condiții de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora și creștem veniturile pentru oraș. Locuri de parcare pentru toată lumea, fără pile și relații, fără ecusoane, fără ”atenții” pentru personalul care monitorizează parcarea. Aducem un milion de lei pe zi în buget, bani la dispoziția Primăriei Capitalei pentru programe de refacere și întreținere a infrastructurii rutiere, precum și pentru optimizarea condițiilor de transport public din oraș.”.

Rezolvarea propusă pentru problema locurilor de parcare din capitală, spune Stelian Bujuduveanu pe rețeaua de socializare, a fost acceptată aproape de toți consilierii generali, indiferent de formațiunea politică din care fac parte.

Ce conține, de fapt, planul de modernizare

Acest plan de investiții constă, mai precis, în aceste prevederi: crearea unor noi locuri de parcare și marcarea celor care există deja; digitalizarea spațiilor de parcare, proces care o să înceapă din această lună; autovehiculele nu vor mai acces să stea pe trotuare; în parcările publice vor avea acces controlat prin bariere sau printr-un ansamblu de camere video și ultimul aspect, șoferii vor avea să parcheze doar dacă vor plăti.

Prin acest proiect, pe lângă o creștere a bugetului capitalei, va avea, conform aceluiași viceprimar și alte efecte pozitive. Prin digitalizare se vor crea „unelte” care vor măsura la ce nivel se află nevoia de parcare în București și la crearea unui control pentru încasări mult mai optimizat.

Prin interzicerea accesului autovehiculelor pe trotuare, Stelian Bujduveanu spune că traficul pietonal va fi unul mult mai sigur.

Problema locurilor de parcare este deja arhi-cunoscută în București. Capitala are prea multe mașini și prea puține locuri de parcare, acesta fiind și motivul pentru care atât de mulți oameni parchează în mod ilegal. Rămâne de văzut cum va arată în realitate planul de investiții pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor din capitală și cum va ajuta, în mod efectiv, acesta.