Infofinanciar > Lumea la zi > Dacia Spring, vândută pe Alibaba la un preț de chilipir
Lumea la zi

Dacia Spring, vândută pe Alibaba la un preț de chilipir

Masina chinezeasca sursa foto Fuzhou ZBT Supply Chain Management Co., Ltd
Sursa foto: Fuzhou ZBT Supply Chain Management Co., Ltd

Dongfeng EX1 este un model electric fabricat de Motor Dongfeng în China. Această mașină este, de fapt o Dacia Spring, care este pusă la vânzare pe platforma Alibaba.com.

Anunțul a fost postat de Hunan Fuda mercury Co., Ltd, un dealer auto specializat în toate tipurile de vânzări și servicii. Este unul dintre cei mai mari distribuitori și exportatori de automobile din provincia Hunan, China.

Cât costă o Dacia Spring pe piața chineză

Modelul Dongfeng EX1 se vinde pe piață cu 12.000 de dolari. Aici este și un avantaj: prețul scade în funcție de numărul de mașini cumpărate. Dacă cineva comandă 10 unități, prețul scade la 11.000 de dolari. Pentru 20 de mașini comandate, prețul scade la 9.800 de dolari, iar pentru 30 de unități la 9.500 de dolari.

În Europa, prețul mașinii este de aproximativ două ori mai mare. În luma mai, o Dacia Spring, în România costă 20.900 euro cu TVA în echiparea Comfort Plus, fiind mai scumpă decât în alte țări europene. Cel mai mic preț al mașinii este în Franța pentru echiparea Comfort. Aceasta costă în jur de 19.290 de euro cu TVA.

Mașina este disponibilă doar la precomandă

Mașina este la precomandă. Perioada de așteptare pentru cei care și-o doresc este între opt și zece luni. Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul. Pentru baterie garanția este de 8 ani sau 120.000 km.

În România este o singură variantă de echipare, Comfort Plus. În următoarea perioadă va apărea și cea de-a doua, Comfort. Această nouă variantă va fi mult mai accesibilă, dar mai slab echipată. Nu se știe cu exactitate când va fi lansată pe piață.

Dotări ale mașinii

Aceasta are un motor electri de 33KW (45CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh. Dacia electrică poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau opțional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază și de echipament de siguranță precum limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

În octombrie 2020, Marc Suss, director global pentru gama Access a Grupului Renault din care face parte şi Dacia, a explicat care-s diferențele. „Maşina a primit un upgrade, este adaptată pieţei europene atât în ceea ce priveşte sistemele de siguranţă cât şi structura maşinii”, a afirmat acesta.

„Noi mizăm pe siguranţa pasivă. Am mizat pe un şasiu întărit, şase air­ba­guri şi sisteme precum frânare de ur­genţă. Nu optăm însă pentru sisteme elec­tronice complicate şi costisitoare pre­cum asistenţa la menţinerea benzii de rulare. Nu mizăm pe obţinerea a 4-5 ste­le la Euro NCAP”, a mai spus Suss.