Infofinanciar > Lumea la zi > Dacă Moscova nu câștigă, toată planeta suferă! Declarații hilare ale șefei Russia Today
Lumea la zi

Dacă Moscova nu câștigă, toată planeta suferă! Declarații hilare ale șefei Russia Today

Margarita Simonian - sursa foto - news.de
Sursa foto - news.de

Într-o emisiune de televiziune din Rusia de pe data de 23 mai, Margarita Simonian a făcut o declarație radicală, spunând că în cazul în care Rusia nu câștigă războiul cu Ucraia, finalul va fi unul rău pentru toți oamenii din întreaga lume.

Șefa postului de televiziune Russia Today spune despe o posibilă înfrângere a Rusiei următorul lucru: „Ei toți cred că noi vom pierde și Occidentul va câștiga. Ei nu înțeleg că asta este imposibil. Este pur și simplu imposibil, nu se va întâmpla niciodată.”. Această continuă spunând că există doar două scenarii finale ale acestui conflict: fie o să câștige armata de la Moscova, fie toată omenirea va avea de suferit.

Ce le spune jurnalista cetățenilor ruși

Aceasta le transmite cetățenilor din Rusia că lupta dintre Rusia și Occident nu se va termina niciodată și că ei ar trebui oamenii ar trebui să se acomodeze cu această realitate. Susține acest lucru prin următaorea declarație, conform hotnews.ro, : „Indiferent ce se întâmplă și cum ne comportăm noi, confruntarea cu ei [Occidentul] va fi pentru tot restul vieților noastre.”.

Margarita Simonian este deranjată și de „vaietele” legate despre copii, mai precis despre faptul că viitorii tineri nu mai pot studia în vest. Jurnalista spune că ar trebui ca părinții să fie mulțumiți de acest lucru, spunând că lumea nouă este doar o poartă către iad. A afirmat și că un copil care nu studiază în Occident o să rămână o „persoană normală”.

Șefa postului Russia Today afirmă că armata de la Moscova ar fi învins Ucraina, dacă s-ar fi vrut acest lucru, într-un timp de numai câteva ore: „Cu siguranță am fi putut, dacă voiam asta, să rezolvăm cu Ucraina nu doar în zile, ci în ore. Dar noi efectuăm un soi de operațiune militară specială, și tocmai din acest motiv nu e vorba de un război, ci de o operațiune. Nu așa se efectuează un război. Îi compătimim pe toți cei de-acolo. Asta în primul rând.”.

Uniunea Europeană a impus deja sancțiuni împotriva jurnalistei încă de la începutul războiului, mai precis de la finalul lunii februarie a acestui an. Aceste pedepse au făcut parte dintr-un set de sancțiuni asupra propagandiștilor din Rusia.

Totodată, Uniunea Europeană a interzis și difuzarea canalelor de propagandă Russia Today și Sputnik încă din data de 27 februarie.

Experiența Margaritei cu America

Margarita Simonian a stat o perioadă în Statele Unite ale Americii pentru că  a participat la un program de schimb care a fost finanțat de către Departamentul de stat american. Tot jurnalista a declarat în anul 2010, într-un interviu publicat în revista Facultății de Jurnalism din cadrul Universității din Columbia, că a descoperit faptul că americanii și rușii au forte multe lucruri în comun. A afirmat că : „sunt atât de asemănători în ceea ce privește cultura, valorile de familie, stilurile de viață, reacțiile, simțul umorului.”.

Jurnalista a fost numită în anul 2005 în funcția de redactor-șef a televiziunii Russia Today, în ciuda faptului că avea doar 25 de ani.