Infofinanciar > Info > Cum să scazi 400 de lei de la factura de energie! Cel mai bun sfat pentru români
Info

Cum să scazi 400 de lei de la factura de energie! Cel mai bun sfat pentru români

Factură ENEL
Credit imagine: economedia.ro

Există o cale prin care să-ţi reduci consumul la electricitate fără a te supune unui disconfort. Scăderea consumului se poate ridica până la 527 kWh, ceea ce echivalează cu aproximativ 420 de lei.

Totul constă în a utiliza eficient aparatura electrocasnică din casă, astfel încât să nu consume curent electric nici în mod pasiv. Gestul simplu pe care trebuie să-l faci este să scoţi din priză toată aparatura care nu e necesar să funcţioneze în momentul în care pleci de-acasă. E adevărat, la funcţiunea frigderului nu ai cum să renunţi cu uşurinţă, dar la televizor, computer personal, încărcător de telefon sau foehn este mult mai uşor. Iar la finalul lunii, factura va arăta mult mai prietenos.

Alte trucuri pentru a reduce costurile

Dintre toate aceste aparaturi, cel mai important este routerul WLAN. Atunci când părăseşti casa, este ideal să îl opreşti complet. În caz contrar, aparatul care îţi asigură conexiune wireless în casă va „asigura” și un consum de 135 wKh pe an. Dacă scoaterea din priză ți se pare prea lipsită de practicalitate, mai există o soluție: utilizarea prizelor de alimentare cu comutatoare. Astfel, te vei putea asigura că ai oprit complet electrocasnicele atunci când nu sunt în uz.

În afara scoaterii din priză, nu uita că luminozitatea electronicelor cu ecran poate fi redusă până la un minimum. În acest fel, va rezista mai mult şi bateria şi nu va trebui să uzezi şi abuzezi de încărcător.

O achiziție care te va ajuta cu facturile pe termen lung este cea de becuri LED. Acestea, numite și „becuri economice”, utilizează cu 75% mai puțin curent decât variantele lor clasice, conform unui articol publicat de b1tv.ro.

Cum să faci economii la energie

Și consumul de gaz face ravagii atunci când vine vorba de facturile românilor. Tocmai de aceea, recomandarea noastră este să nu consumi peste indicele termic al regiunii în care te afli. De exemplu, Bucureștiul are cea mai puțină nevoie de încălzire.

În schimb, județul Brașov necesită mai puțină răcire, care s-ar traduce în mod obișnuit prin utilizare de aer condiționat, care consumă mult curent electric. Tot când vine vorba de aerul condiționat, îți poți reduce necesitățile de consum evitând să deschizi ușa pe timp de zi. Din ideea eronată că în acest fel vei reuși să aerisești încăperile casei tale, s-ar putea să aduci climatul înăbușitor între pereții tăi. Reciproca acestei „teoreme” este că, atunci când pornești centrala termică individuală pe gaz, este de preferat să nu deschizi ușa sau geamul, pentru că vei avea impresia eronată că dispozitivul de încălzire nu este îndeajuns de puternic și îl vei seta în așa fel încât să consume mai mult.