Infofinanciar > Info > Clienții Enel, surpriză neplăcută la factura de curent. Tot trebuie să plătești!
Info

Clienții Enel, surpriză neplăcută la factura de curent. Tot trebuie să plătești!

enel, sursa foto wallstreet
sursa foto wallstreet

La începutul lunii martie, clienții Enel eu descoperit în facturile la energie electrică emise faptul că au de plătit o sumă mai mare decât de obicei.

Acest lucru a tras un semnal de alarmă în ochii consumatorilor. Mulți clienți, în special casnicii, nu au înțeles de ce a apărut această schimbare, și mai alea, de ce trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar.

Singura diferență este perioada de facturare

Acest sistem impus de Enel a adus multe nemulțumiri în cazul clienților care nu găseau o explicație logică a sistemului. Pentru a face lucrurile mai clare , Ioana Krekan, reprezentant Enel, a explicat principiul care se află la mijloc.

„Din punct de vedere al formatului facturii nu sunt modificări. Ceea ce este diferit în factura emisă în această perioadă este perioada facturată. Dacă ne aducem aminte, în decembrie 2022, am avut 2 modificări legislative majore, care au impactat întreg procesul de facturare, iar în luna ianuarie facturile emise către clienți au fost pentru jumătate de lună, pentru perioada 1-15 decembrie 2022.” a explicat Krekan.

Compania Enel a ales să producă modificări la nivelul perioadei de facturare, având la bază două modificări legislative majore. Astfel, spre exemplu, clienții Enel au primit în luna ianuarie doar jumătate din factura la energie pentru luna decembrie. În cazul sumei rămase restantă din luna decembrie, aceasta se va regăsi pe următoarea factură, alături de consumul pe luna ianuarie.

„În facturile emise în această perioadă, clienții regăsesc două perioade facturate, perioada 16-31 decembrie și consumul aferent lunii ianuarie. Primele 15 zile au fost facturate în ianuarie, iar acum revenim și facturăm și cealaltă jumătate a lunii decembrie împreună cu consumul din ianuarie“, a explicat reprezentanta Enel.

Răspunsul companiei Enel în legătură cu nemulțumirile clienților

Enel s-a adresat foarte personal clienților săi susținând că sunt într-o continua actualizare, pentru a fi în pas cu modificările legislative.

„Cele mai recente modificări legislative în domeniul energiei, cu impact asupra modului de facturare a consumului tău de energie electrica și gaze naturale, au intrat în vigoare în a doua parte a lunii decembrie 2022. În acest moment, noi, furnizorul tău de energie, continuăm să actualizam sistemele noastre informatice, astfel încât să reflecte aceste modificări legislative. Acest lucru ne determină să emitem facturile aferente consumului tău de energie electrica si gaze naturale cu întârziere.” A transmis Enel.

Furnizorul de energie electrică și-a arătat regretele față de situația creată, enunțând că este o activitate necesară pentru a face față măsurilor legislative referitoare la plafonarea prețului la energie.

„Ne cerem scuze pentru acest lucru, însă această activitate este necesară pentru a reflecta corect și complet măsurile legislative referitoare la plafonarea prețului la energie”, a declarat Enel, conform RomâniaTV.

Enel este prezent pe piața românească din anul 2005. Este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.