Infofinanciar > Lumea la zi > Cum s-au fabricat, la Chișinău, dosare penale împotriva politicianului Gheorghe Cavcaliuc
Lumea la zi

Cum s-au fabricat, la Chișinău, dosare penale împotriva politicianului Gheorghe Cavcaliuc

Cavcaliuc
Foto: unimedia.info

Gheorghe Cavcaliuc, fost polițist care a făcut pasul în politică, lider al PACE  (Partidul Acasă Construim Europa),personaj care se luptă cu o serie de acuzații publice, a postat pe FB un mesaj însoțit de o anchetă jurnalistică ce demonstrează cum i s-au fabricat dosare penale.

De altfel, Cavcaliuc a anunțat încă înainte de a fi devenit personaj public că se așteaptă să întâmpine astfel de piedici. Ancheta despre care facem vorbire a fost derulată de jurnalistul Gabriel Călin și liderul PACE consideră că surprinde lucruri esențiale ce pot dovedi că acuzele aduse sunt nefondate. Mai mult, el și numește personaje importante care ar fi putut contribui la aceste demersuri deloc ortodoxe.

Astfel, într-un interviu difuzat în emisiunea „UNInterviu” realizată de Unimedia în anul 2020, Cavcaliuc a prezentat presei, societății și partenerilor externi, cazierul său juridic, care era curat ca lacrima, dar el a spus, că, atunci când va conta politic, posibil să-i fie pornite dosare penale de putere și cu regret a avut dreptate.

Procurorii care țin captiv adevărul

Acum, pe FB acesta a scris: „Cei care v-ați grăbit să mă judecați în avans, să mă învinuiți de toate relele de pe planetă doar că așa v-au arătat TV controlate de anumite clanuri de politicieni și procurori criminali, cointeresați în ponegrirea mea și a Partidul Acasă Construim Europa. Vă recomand să priviți integral această investigație jurnalistică și s-o transmiteți și altora să privească.

Adevărul a fost, este și va fi unul!

Sper, că după această anchetă jurnalistică, consilierii sau secretarii, care au acces la Maia Sandu, Igor Grosu, Natalia Gavriliță sau Procurorul General Ion Munteanu.

Să le dea să privească acest video cap/coadă sau să le facă o notă informativă, prin care să le explice că, au nimerit pradă emoțiilor, setei de răzbunare, după o campanie electorală grea și acum, sunt ostaticii situației create de un grup de procurori criminali Dumitru Răileanu, Ludmila Zaharia și alții, care i-au folosit pentru a-și șterge păcatele lor vechi sau pentru a-și arăta servilismul politic.

Lupta politică, a fost este și va fi, doar ea nu trebuie să treacă anumite limite.

La fel și presa, sper să intre în esență, să fie echidistantă și să pună întrebări politicienilor și Procurorilor pe aceste cazuri.

Mulțumesc jurnalistului, dl Gabriel Călin, pentru interes, inițiativă și investigație.

I I’I be back!”

Cât despre evoluția lui Gheorghe Cavcaliuc ca lider al PACE, trebuie spus că partidul său a obținut numai 1,28% din voturi la alegerile parlamentare din 11 iulie.